villasilvergata.blogg.se

Byggdamm tapetval färgfrossa trädgårdstrix

Vi har golv!

Kategori: Allmänt

Japp, nu är golven på plats i sovrummen.

Och innertaken är på plats i tvättstugan och i hallen utanför badrummet.

Själv är jag glad och stolt men ganska trött efter helgens utställning. Men bara att ladda om. I morgon är det åter dags för jobb för min del också börjar nedräkningen på allvar när vi går in i oktober månad. Vilket för min del framför allt kommer innebära packa, röja, rensa, kasta och köra grejer. För oktober är ju sista månaden här på Hästhagsvägen, sen bor familjen Nyström på Silvergatan. Joråsåatt.

Konstnatten dag 1

Kategori: Allmänt

Snart är första dagen i årets "Konstnatta" slut. Varit en mycket trevlig, mysig och rolig dag. Tack till alla som besökt oss. Välkomna att hälsa på oss även imorgon. 11-16 i C-magasinet på vulcanön.
För er som undrar vad vi sysslar med kommer här lite bilder från vår utställning.

Några av mina textiltryck.


Jessicas ordkonst.


Mammas virkade verk.


Fredriks målningar.


God natt!

Kylig morgon

Kategori: Allmänt

En kylig morgon har spenderats i verkstan. Har tryckt det sista inför konstnatten till helgen medan Svante sov. Nu är mina händer stelfrusna. Då vi ännu inte har kopplat på vattnet i huset använder jag en slang från grannhuset (svärmors hus) och spolar av mina ramar i trädgården.Har funkat perfekt i sommar men idag var det i kallaste laget känner jag.
Är sjukt taggad inför helgens utställning. Men som alltid när man ska visa upp något man gjort själv är det med skräckblandad förtjusning. Och visst önskar jag att jag hade hunnit trycka mer, men nu är det som det är och det får bli bra. Blir en kul grej och en erfarenhet rikare.
Idag blev det lite papperstryck.





Mera svart

Kategori: Renovering

Nu är väggen bakom kaminen svartmålad. Har ju från början tänkt den i lite mer skiftande toner och kanske med olika längder på brädorna, men tror att latheten fick ta överhand och därav blev det heltäckande svart och hela brädor.Och det är jag idag glad för, hade nog blivit rörigt annars.



Så, vitt, grått, svart och ekgolv utgör basen på bottenplan med färgdetaljer som exempelvis den gula spaljen till trappan. Sjukt förväntansfull över hur just trappan kommer se ut. Kommer i alla fall matcha fint med min gula tekanna. Och det är ju alltid något.

Kvällssvammel

Kategori: Allmänt

Barnen sover, Micke är i huset och jag känner mig för trött för att orka dra igång något kvällsprojekt så jag njuter mest av tystnaden och att få tända fönsterlampor. Nu är hösten här på riktigt och jag gillar det. Frostiga mornar, hög luft med solglimtar under dagen och mörka kvällar när man får tända ljus och mysa i soffan med tofflor och filt. Tänk när vi snart sitter vid brasan i vårt nya hem. Undrar ibland vad vi kommer göra med all tid när renoveringen är klar och vi väl flyttat in. Men vi blir nog aldrig riktigt klara. Det här är ju ändå ett slags livsprojekt. Det svåra kommer nog vara att acceptera det bara. Lätt att man skenar iväg och vill ha gjort allting så snabbt. Först och främst blir det ju i alla fall till att inreda och göra iordning huset så det blir vårt hem när vi väl flyttat in. Orkar inte riktigt tänka ut allting i förväg nu, hur man vill inreda och vilka möbler och dylikt som kommer behövas. Vi får bo in oss lite först. Och landa i allt.
 Igår och idag har det fortsatts att målas väggar, dörrfoder, trappa och fönstersmygar. Det gjuts även betong där vi ska lägga klinkers, i hall och under kaminen. Vi har valt samma klinkersplatta i hallarna och under kaminen som det blir på golvet i badrummet. Enda skillnaden är att där blir den grå och på de övriga ställena blir den svart. Marte heter serien och kommer från Konradssons kakel.
 
Här syns bild på den grå, som alltså blir på badrumsgolvet.
 

Ja nu har jag svamlat färdigt, om egentligen inget vettigt alls. Nu dags för lite soffhäng framför TV:n innan läggdags. Hoppas ni har en skön tisdagskväll!

Blänkande svart

Kategori: Kök

Idag har den svarta stenskivan kommit på plats i köket. Så här ser det ut om man står i trappan och tittar och ner. I hålet kommer spishällen monteras och efter stenskivan kommer det bli en rostfri diskbänk med diskhon placerad framför fönstret. Lite lustigt ser jag nu, att det står kvar en blomsterdekoration i fönstret, mitt i renoveringen.
 
 
Behöver väl knappast säga att jag längtar efter att få se köket komplett med kakel, luckor, fläkt och vitvaror. Men snart så... för nu har vi faktiskt bara fem veckor kvar på oss att färdigställa allt innan inflyttning. Tror ni vi hinner..?

Sep. 22, 2013

Kategori: Allmänt

Som ni såg tidigare idag har vi alltså hängt inför nästa veckas utställning under den så kallade "Konstnatta" som äger rum lörd-sönd. Både i Tidaholm, Falköping och Skara kan man under helgen åka runt och beskåda diverse konst, design och kultur. I C-magasinet på Turbinhusön här i Tidaholm huserar jag med mina handtryckta tyger, min mamma med diverse virkat och stickat,min syster med sin ordkonst och hennes man med sina tavlor och tryck. Är jättenöjd med den utställning som vi tillsammans knåpat ihop idag och hoppas ni kommer och hälsar på oss!

På Silvergatan har nu trappräcket kommit upp på övervåningen, nymålat och fint.


Köksskåpen är färdigmonterade. I den här modulen kommer även kyl,frys,ugn och micro installeras.


Den grå färgen i vardagsrummet är nu färdigmålad. Känner mig jättenöjd med kulören


Träpanelen är på plats där kaminen kommer stå.


Stay tuned for further information...

Nu kör vi!!

Kategori: Allmänt

På plats i C-magasinet på turbinhusön för att hänga inför nästa veckas konstnatt. Wihoo!! såå kul. Nu kör vi!!



Fem djur i hallen

Kategori: Allmänt

Till min födelsedag i augusti hade både min syster och svärmor snappat upp att jag blivit förtjust i de fina muggarna från Kinto. Detta resulterade i att jag fick inte mindre än fem muggar! Två av dem blev tyvärr dubletter däremot men med utmärkt service från Tehuset Java i Lund har jag fått byta dem till två nya djurmotiv som idag kom med posten. Så nu har jag fem djur i hallen. Jag har inte tänkt använda dem som dricksmuggar utan som ljuslyktor. Gillar skarpt att de är i olika storlekar och de söta svansarna! Undrar vart de kommer få bosätta sig på Silvergatan? Vore ju fina mot den gråa väggen, men vill jag ha en hylla där? Hm, återstår att se. Är i alla fall väldigt glad för dem. Tack igen syster och svärmor, med respektive!





Tisdagstankar

Kategori: Allmänt

Idag har jag köpt mina första julklappar. Det kallar jag ändå framförhållning, men kunde inte motstå de söta muggarna från Littlephant som hade kommit in i vår lokala leksaksaffär, Tre får. Så varsin kommer Alice och Svante få. Svante får ju visserligen vänta med att börja använda sin, men kunde som sagt inte motstå.
 
 
På Silvergatan fortsätts det att slipas, spacklas, målas, installeras element och fixas och donas med diverse. Det har beställts köksdetaljer så som diskbänk, diskho, stenskivor, lådor och lådfronter. Vi har även sett ut duschnisch, porslin och blandare till badrummet. Nu återstår väl bara att bestämma vilket klinker som ska läggas i hallarna och under kaminen, sedan är nog de flesta valen gjorda. Känns som att det rullar på bra, men samtidigt känns det även som vi för tillfället stampar på samma ställe. Det jobbas i huset varje dag men det är inte alltid det ger så tydliga resultat. Jag som står lite vid sidan av bygget kan ha svårt att förstå alla leden och vad som egentligen händer i huset. Det kan vara lite frustrerande ibland. Men för att det här projektet ska fungera måste vi ha den uppdelningen vi har, Jag och Micke. Jag kan inte göra allt det han gör i renoveringen så min uppgift är främst att se till att det här skeppet vi har i vårt nuvarande hem hålls flytande. Barnen ska skötas och stimuleras. Det ska städas, tvättas, handlas, lagas mat och diskas. Hösten är nu här på riktigt och vintern är förstås på gång så barnens vinterkläder måste säkras. Och det är verkligen ett heltidsjobb att underhålla två barn och ett hushåll men vi har underbara familjer som stöttar och hjälper till på olika sätt. Det är guld värt och vi är så tacksamma för all hjälp vi får.
 Men trots att det är en intensiv tid just nu är det ändå värt det. Vi vill få klart så mycket som möjligt innan vi flyttar in för att slippa bo mitt i renoveringen. 31 oktober måste vi ha flyttat så det är bara att tuta och köra de kommande sex veckorna för att hinna med så mycket som möjligt.
 Men tills det finns lite roligare saker att visa upp från Silvergatan får vi hålla tillgodo med lite inspiration från andras hem. 
 
 

New print

Kategori: Allmänt

Två veckor kvar till konstnatten. Är idag i verkstaden för att färdigställa mina verk inför utställningen. Men kan inte låta bli att testa lite nya ideer också...



Kom för att se mina textiltryck. Lörd 28/9 kl 16-01 och sönd 29/9 kl 11-16. I c-magasinet på vulcanön. Obs! Ej museet som tidigare info.

Övervåningen

Kategori: Renovering

Nu är övervåningen färdigmålad. Vitt överallt, än så länge. Nu kvarstår bara golvläggning, Alice fondtapet, Svantes väggmålning också foder och lister såklart. Dörrarna uppe är i nuläget mörkbruna och vi har valt att lämna in dem för att sprutmålas svarta. Vi målar nämligen "takbalkarna" svarta och vill därför köra samma på dörrarna.

Lite svårt att få bra bilder, men ni får en glimt av hur det kommer se ut. Det behövs en strykning till av den svarta färgen sen hoppas vi det blir bra, man gör ju inte gärna om det...




Sen målas det grått nere i vardagsrummet. Och tror faktiskt jag blir nöjd med kulören. Det mörknar ju något när den torkar också ska det ju självklart målas en gång till. Den vänstra väggen är målad, den högra är gipsskiva.


Hoppas ni har en skön helg! Jag startade min med en hemmaspakväll tillsammans med tjejkompisar. Vi hade bjudit in en spaterapeut som hade med sig sin massagebänk och sen körde vi huskurer. Peeling med socker och honung. Porrengöring med bakpulver och citron. Ansiktsmask med avocado och olivolja. Verkligen att rekommendera! Hyn kändes mjuk som babyrumpa och bra mycket billigare än fina produkter. Mysigt sätt att umgås på med, lite mat, vin och mycket skratt.

sköt om er!

Gips, färg och diskbänk

Kategori: Badrum

Nu har det varit tyst om Silvergatan här ett tag igen, men innebär ju såklart inte att det inte händer grejer. Väggar gipsas klart, spacklas och slipas. Det har målats fönstersmyger och fönsterbräden. Jag provmålar grå kulör till vardagsrummet. Också har vi kollat ut vilken typ av rostfri diskbänk vi vill ha. För det finns ju såklart flera olika varianter att välja på även där. Första kravet var ju såklart att få den lika tjock som övriga bänkskivor, tre cm. De nya tunna, helt släta diskbänkarna, är jättesnygga men blir för tunna mot stenskivan. Och sen valde vi även en liten kant fram och baktill på bänkskivan som droppskydd. Även en diskho ska ju väljas och det har vi varit eniga hela tiden om vad vi vill ha. Idag har vi en stor diskho som är 70cm bred och vi stortrivs med den. Så smidigt att få ner stora gratängformar och skålar i den. Däremot har den ganska vassa hörn så vi önskar en modell med något mer rundade hörn istället, vilket inte var det lättaste att hitta tydligen. Också ska den ju passa i en "helgjuten" diskbänk. Men tror att vi kanske kommit fram till en variant nu. Vilken blandare vi vill ha har vi också haft klart för oss ganska länge.
 Sedan står ju badrummet redo för hantverkare att göra klart när det passar deras schema, vilket jag verkligen väntar med spänning på! Det är nog egentligen det enda rummet jag är lite smått nervös inför, tänk om det inte blir som jag tänker mig det inne i mitt huvud? Ett badrum gör man ju gärna inte om...
 
 
 
 
 

En helg att minnas

Kategori: Allmänt

Vilken helg det har varit! Tänk att vi är inne i september och fortfarande har sådan värme. Fantastiskt!
Jag och barnen startade helgen med att spendera fredagförmiddag i lekpark med fin vän och hennes härliga son. Sedan åkte vi vidare till Mössebergsdjurpark med mina föräldrar. Sol, picknick, djur och mer lekparksbus.







På kvällen åkte vi vidare på elvaårskalas hos barnens kusin Selma. God mat och tårta.



I lördags var det dags för jobb för min del. Har jobbat min första arbetsvecka nu. Måndag, tisdag och lördag. Riktigt tufft schema ;)
Det är jättekul att vara tillbaka på jobbet igen. Mysiga kollegor och härliga kunder.

Sedan väntade en fantastisk kväll. Underbara vänner, Marie och Mattias, ville fira mitt och Mickes bröllop. Vi blev så bortskämda hela kvällen och det är stunder som dessa man sparar djupt in i hjärtat och alltid bär med sig.

Hoppas ni också haft en skön helg i höstsolen!

Golv på G

Kategori: Allmänt

Nu har det förberetts inför golvläggning där vi gjutit nya golv. Vi har valt att lägga ett ek-trägolv i hela huset, bortsett från några ytor där det blir klinkers. Trots att golvläggningen i princip blir det sista vi gör innan inflyttning är det redan levererat. Och det blir några förpackningar för att fylla nästan 190kvm. Och på tal om kvm så mätte vi upp hela huset häromkvällen. Bostadshuset är ca 193kvm. Och biytan, alltså konsthall, verkstad och några förråd mätte drygt 150kvm. Vilket gör hela huset till ca 350kvm. Med garaget har vi ytor på omkring 400kvm. Så vi lär ju inte behöva trängas, men blir en del att städa.

Skivor på betongen.


Tänk när vi kommit så långt så vi får bryta de här lådorna och börja lägga golv.


Uppdatering

Kategori: Allmänt

Nu har de nya fina fönstren fått vit fin plåt runt sig. Det är de små detaljerna som ofta gör det. Kan inte påstå att jag vanligtvis lägger märke till plåten runt fönster men när man renoverar så här mycket lägger man verkligen märke till detaljerna på ett nytt sätt.



Annat som försigår i huset just nu är exempelvis provmålning av lasyr.



Räcket till trappan är borttaget för uppfräschning.



Element har satts upp med tanke på att hösten och kyligare dagar nu är på intåg.



Tjuvkik

Kategori: Kök

Idag var min första arbetsdag efter föräldraledigheten. Eller nja, jag ska ha lyxen att få njuta lite av båda världarna ett tag. Jobba måndag, tisdag och varannan lördag och alltså vara mammaledig resterande dagar. Känns jättebra. Det får mig att uppskatta tiden hemma mer tror jag, och när arbetsdagen kommer uppskattar jag att få vara "Jenny" den dagen och inte bara "mamma". Jag tror ni fattar vad jag menar.
 
Idag tänkte jag ge er en sneak peak på hur köket kommer se ut.
 
Luckan vi har valt heter Lindö vit från Marbodal. Vi kommer dock ha ekgolv i hela huset, men visst är det otroligt snyggt med det här marockanska kaklet?
 
Jag frågade ju för ett tag sen vad ni trodde om kökskaklet och visade då nedanstående bild. Kan meddela att det redan då var bestämt hur kaklet kommer se ut, var mest nyfiken på vad ni trodde. Det blir det högra alternativet. Vitt fasat tegelkakel, förskjutet med svart fog.
 
Och tapeten har ni ju sett tidigare. Till detta blir det även svarta stenbänkskivor, stor diskho också vitvaror såklart.

Önskar er alla en trevlig vecka!

Vit vitare vitast

Kategori: Allmänt

Idag har det varit mycket målning i huset. Fönstersmygarna på övervåningen har fått sin sista strykning av färg och är därmed klara, barnrummen likaså. Fast där väntas ju senare även väggmålning och tapet. Målning av väggarna i mitt och Mickes sovrum har påbörjats, liksom även fönstersmygar på bottenplan. Jag har påbörjat målningen av träpanelen i "sovrum/ barnrum/ tv-rum" på bottenplan. Där har vi nämligen beslutat att ha kvar träpanelen på två väggar. Och allt som hittills målats har varit vitt. Och vad fräscht det blir med en gång med ny färg på väggarna! Har inga bilder på de nymålade ytorna, och kanske lika bra det då de ju är föga intressanta. Bjuder istället på ännu en bild från en vit 1 december 2012.
 
 

Nio månader

Kategori: Allmänt

Idag, för exakt nio månader sedan hade jag och Micke bjudit in till Svantes dop.
En underbar vinterdag. Snön gnistrade i solen, vindstilla och kallt på ett skönt sätt. Vad gästerna inte visste var att vi i två månaders tid hade planerat, inte bara Svantes dop, utan även vårt bröllop.
På förmiddagen fotades vi vid vackra Hellidens Slott av duktiga Pollypix. ( Anna och Michaela ) Och på eftermiddagen fylldes Acklinga Kyrka av familj och vänner. Vi hälsade glatt när alla kom. Något stressade dock. Dels med tanke på vad vi skulle göra och dels för att dopklänningen strulade och när vi ska mata Svante i kyrkan märker vi att vällingflaskan är kvar hemma! Vi hann precis tala om för Svantes faddrar om vår överraskning innan min familj glider in genom portarna.
Strax innan klockorna börjar slå smiter jag upp på läktaren och byter om från min nyinköpta gröna klänning, till min ännu nyare vita. Två dagar innan bröllopet hämtade jag brudklänningen i Nääs, utanför Göteborg.
Klockorna slår och dörrarna slås upp samtidigt som kantorn spelar bröllopsmarchen. Ett sorl går genom församlingen tillsammans med några spontana utrop. " jag visste det!"  " Oj"  "Vad fina ni är!"
Det blev precis som vi ville ha det. Enkelt, prestigelöst, utan förväntningar, personligt och kärleksfullt. Vi njöt av vacker musik, bytte ringar, sa våra "Ja" och vigselakten övergick till dopakt. Svantes tur att vara i centrum. Mer musik och nyfikna barn som samlas kring dopfunten.
Efteråt bjöds det inte alls på smörgåstårta i Kyrkans hus som utlovat. Utan bröllopsfest i Valvet på Fyran huset. God buffé, tårtor och dans. Uppsluppet och trevligt. Ringdans, känslosamma tal, improviserad bröllopsvals och många skratt. Mina föräldrar tog barnen över natt. Underbara föräldrar! Vi drog till Skövde på natten och sov på hotell.
 
Vi har varit tillsammans tio år och jag kan ju inte påstå att våran relation förändrats på grund av att vi gift oss. Men att heta samma efternamn som övriga i familjen gör mig lycklig. Jag tittar på ringen på mitt finger, och känner mig stolt. Jag tänker tillbaka på dagen för nio månader sedan och känner mig tacksam. Och när jag tänker på vart vi är idag, och alla år vi har framför oss, känner jag mig både förväntansfull och trygg.
 
Hey ho, let´s go. Underlaget krävde ju sina skor...
 

Bilder tagna av:  www.pollypix.blogspot.com