villasilvergata.blogg.se

Byggdamm tapetval färgfrossa trädgårdstrix

Just for fun

Kategori: Allmänt

Åkte till huset en sväng ikväll för att förbereda tryck. Fick sådan lust att leka med färg lite. Antar att det är omgivningen som gör det. Sitter i väggarna här. Kul är det i alla fall.

Kul är även att golvläggningen har påbörjats på de nygjutna golven och att det nästa vecka är badrumsgolvets tur.

Trevlig helg!



Sömnlös i Tidaholm

Kategori: Allmänt

Lilleman vill inte sova. Inte inatt och inte de senaste nätterna heller. Förkyld, vilket gör det jobbigt att ligga ner så nu fick jag nog. Gav upp helt enkelt. Sitter i tv-soffan och Svante springer runt och leker. Mycket nöjd.
Dessa vakna nätter började också så lämpligt samtidigt som Micke började jobba, och behöver därmed sin sömn desto mer. Men varför inte göra något vettigt av den vakna tiden, som att uppdatera bloggen. Konstiga formuleringar och stavningar skyller jag den sena timman för.

Så, till Silvergatan. Det har det senaste skivats väggar för fullt som även har spacklats. Barnrummen har fått sin första strykning av färg. Det har grejats ytterligare med elen. Hål i trädgården har fyllts igen. Och mycket grejer ligger nu levererade och bara väntar på att få sättas upp.

Pilligt att skiva väggarna kring trappan.


Tapet och mosaik som ligger och väntar.


De flesta valen är nog gjorda nu. Lite konstig känsla faktiskt. Det är den grå väggfärgen som behöver provas och vi har inte sett ut vilken rostfri diskbänk det blir i köket. Och sen har vi ju såklart all inredning kvar. Vi behöver exempelvis ny matgrupp till köket, hallinredning, soffa, också en del belysning såklart.
Men just nu vill jag helst bara sova. Undrar om Svante känner det samma..?

Littlephant

Kategori: Allmänt

Vem älskar inte Littlephant? Så fina grejer tycker jag. Färgglatt och lekfullt. Kolla bara på de här underbara inspirationsbilderna.
 
 
 
 
 
Det är designern och illustratören Camilla Lundsten som står bakom företaget. Också känd från Tv-programmet Äntligen Hemma.
 
Sedan har det ju även gjorts fantastiska barnkläder. Som säljs på Lindex. Vilket ju såklart jag tycker är extra roligt då jag jobbar i en Lindexbutik. Och jag behöver väl knappast tala om att plaggen finns i både Alice och Svantes garderob.
 
Bilder lånade från www.littlephant.com och www.lindex.com/se

Kvällsmys

Kategori: Allmänt

Just nu går jag runt och myser i mitt blivande hem. Orsaken till att jag åkte hit ikväll var främst för att kolla färgprover på de grå kulörerna till vardagsrummet, men det hade nästan hunnit bli för mörkt när jag kom hit. Så istället har jag gått runt och funderat, planerat och visualiserat mina ideer. Mätt någon vägg här och var, stannat upp vid en annan och funderat på belysning och som sagt, gått runt och myst. För trots betonggolv, verktyg och byggdamm. Och trots att det inte finns tillgång till varken el eller vatten så trivs jag här. Magkänslan säger mig att det här kommer bli så bra. Och det kommer bli bra oavsett vilken grå nyans väggarna får. För det här är vårt hem. Mitt, Mickes , Alice och Svantes hem. Och oavsett vilka färger, vilka material, tapeter, möbler och detaljer vi än väljer kommer det förbli vårt hem. För vi kommer ha varandra.

Och med det sagt bjuder jag på en ganska taskig bild av de grå färgproverna.



Uppvaktad

Kategori: Allmänt

Mysigt att fylla år ändå! Först härlig frukost hos bästa svägerskan med fam. Till och med prinsesstårta bjöds det på! Sen blev det lunch hos fina systeryster och svåger med paket och cupcakes.





Dem fina muggarna Mugtails från Kiinto låg i paketen samt fotobok från min fruhippa.



Jag har även köpt ett par jeans i present till mig själv och haft spontanbesök av vänner. Nu inväntar jag tre fjärdedelar av familjen Swärd som jag och barnen ska tillbringa kvällen med. Inte så tokig dag med andra ord!

Glömde visst...

Kategori: Allmänt

.. bifoga bilden på tekannan..



Bulky

Kategori: Allmänt

Dagen började med sång och paket i sängen. Ja, idag fyller jag år. Mannen har åkt på golftävling så blir lite kalas imorgon istället. Inte mycket att fira längre kan jag tycka men en anledning att samla alla. Men i paketet från min älskade lilla familj låg i alla fall den underbara tekannan Bulky från Muuto som jag skrivit om tidigare. :)

Skåp på plats

Kategori: Allmänt

På förmiddagen idag har köksskåpen kommit på plats.


Framför fönstret kommer diskhon placeras. Det blir inga överskåp men vitt fasat "tegelstens" kakel med svart fog hela vägen upp.



Högskåp och inbyggd ugn och micro på den här väggen. Över bänkskåpen blir det två vitrinskåp med öppna hyllor emellan.



I luckan kommer diskmaskinen placeras.

Kökstapet

Kategori: Allmänt

Frågade för ett tag sedan om ni kunde gissa vart den här tapeten kommer hamna
 
 
Och tror de flesta gissade rätt att den kommer sitta i köket. Nu har den kommit på posten och som jag längtar efter att få se den uppsatt!
 
Hoppas ni får en bra dag!

Randigt

Kategori: Allmänt

Idag har jag lånat med mig tapetprover till groventrén. Dvs, ingången från trädgården. Tänker mig en svart- vitrandig tapet här, med ganska breda ränder. Kommer bli något liknande som bilden nedan. Vi ska också ha svart klinkers på golvet och vita pardörrar. Fast en och en "halv" dörr om ni förstår vad jag menar.
 

Det blir dock inte lika mycket ränder som här också har vi ju heller inte den underbara takhöjden som denna hallen har. Men tycker det är riktigt snyggt. Nu letar jag efter ganska klassiska runda glaslampor att hänga från taket, så har ni tips på vart det kan hittas mottages det tacksamt. Har haft en sådan tidigare men som tyvärr gått sönder. Den var inköpt på secondhand. Det närmsta jag hittat hittills är denna lampan från Globen lighting.
 
 
 

Från en annan vinkel

Kategori: Allmänt

Som ni ju alla förstått ligger vårt blivande hem på Silvergatan. Det är en tvärgata in från en större gata vid namn Björstorpsvägen och till den gatan tillhörde huset  från början. Vid en tidpunkt, way back, ville  kommunen köpa upp mark av Karl-Åke (Mickes morfar) för att bygga en väg och göra hustomter runtomkring. Som tack för att de fick göra detta döpte de den vägen till Silvergatan, eftersom Karl-Åke var silversmed. Och från den dagen har huset haft adressen Silvergatan 2.
( Ni som är ännu mer insatta, har jag fått det rätt? )
Roligt är hursomhelst att huset fick nr 2, då det var första huset på gatan...
Åker man ner på Silvergatan kommer man till en vändplats och parkering med hus runtomkring och det stora grönområdet som ligger bakom vårt hus, där det förr var en lekpark. Det är ju inte så ofta vi kommer åkande nerifrån Silvergatan och upp mot Björstorpsvägen, men gör man det ser huset ut så här:
 
 
Bredvid entrén står den här statyn. Som verkligen är en självklar del av både huset och tomten, tyvärr vet jag dock inte så mycket om den. Men är det någon annan som gör det får ni gärna dela med er.

Ikea

Kategori: Allmänt

Nya Ikea-katalogen kom på posten idag. Kul kul. Och det verkar som dem satsar på färg. Me like!



Äpplen på bricka

Kategori: Allmänt

För ett tag sedan kom de flesta av mina brickor som jag beställt. Det är alltså mina tygtryck som laminerats och gjorts till brickor. Sist jag gjorde brickor av tyger var 2004 (!) och jag har använt mina näst intill dagligen sedan dess och är imponerad av vilken hög kvalitet det är på dem. Syns knappt att de använts.
Vill ni kika in dem live är ni välkomna till Tidaholms museum på konstnatten 27-28 sept.



Sköna söndag

Kategori: Hall

Nu skivas det väggar för fullt. Här syns väggen som gränsar mellan kök och vardagsrum På ett ställe överväger jag att ha kvar den gamla panelen från när huset byggdes, men har inte bestämt mig än om jag tror det blir bra.Tycker det är ganska läckert.Sen är jag så himla nöjd med den så kallade groventren. Alltså ingången från trädgården. I öppningen rakt fram på bilden kommer det sättas in fina spegeldörrar med fönster i, tror det blir riktigt bra. Känns även bra att på detta sätt separera mer på boningshuset och biytan än tidigare. Vi har även bestämt att ha kvar taket som det är i groventren. Vi skippar alltså innertak här. Blir lite mer rymd, samt att det blir samma tak som på andra sidan spegeldörrarna, i konsthallen.Nu lurar jag bara på färgsättning, tapet, klinker, belysning och inredning till groventren. Men tror att jag i princip har fått ihop det.
 
Vad har ni för er denna sköna söndag?

Mer tapet

Kategori: Allmänt

Även denna blommiga tapet kikade fram i Svantes rum när vi började riva.



Det visade sig vara ganska många lager av olika tapeter i sovrummen, vilket såklart försvårar underarbetet något. Jag som längtar så efter att få upp Alice härliga Pip-tapet och Svantes underbara väggmålning.Men den som väntar på något gott... antar jag..

Loppisfynd

Kategori: Allmänt



Dagens fynd. Vas och skål för hela 25:- Känner mig ruinerad! ;)

Välkommen sköna höst

Kategori: Allmänt

Höstkänslor ikväll med regn som smattrar mot rutan. Älskar sommaren. Och vilken sommar vi haft. Minns inte när vi senast hade en sommar med sådan värme, så mycket sol och så många badutflykter. Men gillar också när augusti kommer och hösten närmar sig. Det luktar skolstart. Nytt pennfodral med nyvässta pennor. Nästa vecka börjar Alice på dagis igen och vi har förberett oss genom att köpt ny ryggsäck då hennes gamla gått sönder. Men det var inte vilken väska som helst som dög. Hon har vetat hela sommaren att det är en Spidermanväska hon ska köpa. Så det fick det bli.
Häftig va..?
Nu myser vi med tända ljus och taco till kvällsmat. Välkommen sköna höst.
( Ljuslykta från Village )

Tak, vägg, golv

Kategori: Renovering

Idag har väggen i badrummet kommit upp som duschdörrarna kommer fästas i. Till vänster om väggen kommer badkaret börja.




Det har förberetts för spotlights i taket.



Jag har varit på Borgunda och beställt kakel. Tog en stund för den ena plattan hade egentligen "fel" mått... men efter lite (läs mycket) funderande fram och tillbaka blev det den ändå. Tror det blir jättebra. Tack till Angelica på Borgunda för all hjälp och support!

Det har idag även börjats med golvet i tvättstugan och förberedelser inför installation av kamin. Nu händer det verkligen grejer!

Kvällens dagens

Kategori: Badrum

En snabb uppdatering från Silvergatan kommer här: Det skivas väggar Öppningen mellan hall och vardagsrum har breddats Så här såg det ut innan Vi har bestämt kakel till badrummet. Vilken av dessa tror ni vi har valt?Sen uppstod det lite bekymmer kring installation av kamin. Lagom att ett problem är löst uppstår i princip ett annat. Men inget som inte går att lösa. Och just den här lösningen kring kaminen tror jag blir riktigt bra, och snygg dessutom. Bästa tänkbara alltså, när det både är funktionellt och estetiskt tilltalande. En så kallad win win situation med andra ord!

Under ytan

Kategori: Barnrum

När tapeterna revs i barnrummen kikade två jättefina tapeter fram från forna dagar. En blommig i Alice rum, undrar om hennes farmor hade den när hon bodde här. Och en med flygplan i Svantes rum som någon av Mickes morbröder måste ha haft. Det roliga är att om de hade suttit i rummen nu hade jag kunnat tänka mig att behålla dem.
 
 
 
Visst var dem fina? Någon som känner igen dem kanske..?

Oj oj..

Kategori: Renovering

..var visst lite snabb med att publicera förra inlägget. Den här bilden på skivad köksvägg skulle ju också med...



Så kan det gå en tidig måndags (läs torsdags) morgon. Oavsett vilken dag det är hoppas jag den blir bra för er!

Torsdag fast måndag..?

Kategori: Allmänt

God morgon! Idag är det alltså torsd. Känns som månd eftersom vi var på bröllop i tisdags och jag trodde det var söndag hela dagen igår. Åh vilket bröllop det var. Utomhusvigsel, hemlagad buffe, vackert brudpar, härlig musik, fina tal, billig bar, dans på terassen under pompomps till småtimmarna och uppfriskande promenad hem nedför slalombacke (!) En kväll att minnas med värme. Och vi fick i uppdrag att bjuda brudparet på filmkväll i november. Mys! Och då ska vi ju ha flyttat in på kära Silvergatan.
Nu har det kommit upp innertak och skivats väggar i köket.

Badrummet

Kategori: Allmänt

Nu så har det verkligen tagit fart i huset och framförallt är det badrummet som det jobbas mest med nu. Det har lagts golvvärme, gjutits golv, stommats och skivats väggar och snickrats innertak. Det känns jättebra! Det blir ett ganska kvadratiskt badrum på ca 15 kvm som ska rymma dubbelhandfat, toalett, dusch, badkar och lite förvaring såklart. När väggarna kom upp fick man också bättre överblick på hur groventren kommer se ut, och jag tror det blir riktigt bra.
Vi har även kollat ut pardörrar som kommer sitta mellan bostadshuset och konsthallen, fina spegeldörrar med glas.

Golvvärme



Nu har det gjutits platta



Väggar uppe. Bild tagen från konsthallen



Innertak på gång. Hade gärna haft kvar trätaket, men svårt pga ventilation så det får bli ett innertak helt enkelt.


Tänk, snart är det redan dags att kakla badrummet. Inredningen har vi ju redan men toalett, dusch och badkar behöver beställas.
Nu vaknade lilleman så får fortsätta vid senare tillfälle.



Vi lever!

Kategori: Allmänt

Förstår om ni börjar bli oroliga för oss nu, har ekat tyst här på bloggen i flera dagar. Men vi mår bra, det har bara varit så mycket kul de senaste dagarna. Konsert, möhippa, femårskalas och bröllop har hunnits med de senaste fem dagarna. Och självklart har det hänt en hel del på Silvergatan också. Hoppas kunna visa er från huset senare idag, tillsvidare får ni hålla tillgodo med den här bilden på dansbanan från gårdagens ljuvliga bröllop. Ja ni läste rätt, vi var på bröllop på en tisdag...



God kväll

Kategori: Renovering

Arbetet på Silvergatan fortsätter var dag, trots glesa inlägg här på bloggen. Vissa dagar räcker tyvärr inte till för uppdateringar. När jag bestämde mig för att starta bloggen bestämde jag mig även för att göra det för skojskull och inte låta det bli ett stressmoment, så hinner jag inte uppdatera så mycket som jag egentligen skulle vilja, ja då får det väl vara så. Tror att ni som följer har förståelse för det.

Men arbetet och renoveringen är som sagt i full gång, varje dag. Och fy tusan vad mycket underarbete och förberedelser det är för allting. Är väldigt mycket med elen fortfarande och det förbereds inför golvgjutning och vi har nog bestämt vilken kamin det kommer bli. Känns fortfarande lite overkligt att vi ska flytta in om mindre än tre mån, med tanke på hur det ser ut idag...


Köksväggen ser ut som en bilbana

Eluttag kan man ju inte få för många av

Underarbete inför golvgjutning

Muuto

Kategori: Allmänt

Jag har hittat ett nytt favoritmärke i inrednings och designdjungeln, Muuto. På Svensson i Lammhult ( http://www.svenssons.se/2-innermost/1097-muuto.aspx )
står följande om företaget:
 
" Muuto är ett danskt designföretag med ett finskt namn som betyder nya perspektiv. Det är just vad alla dessa fantastiska utvalda formgivare gör med de till synes vardagliga tingen: fördjupar, förskönar, förvandlar, förnyar.
Därför är det svårt att ringa in något allmänt mer än att det aldrig blir tråkigt. Ta en titt, för Muuto måste ses och upplevas! "
 
Porslin " Bulky "
 
 
Vas, " Closely separated "
 
Bord, " Around "
 
 
Lampa, " Unfold "
Glas " Same same but different "
 
 
Lampa, " Mhy "
Skål, " Crushed "

Karaff " I´m Boo "
 
 
 
 
 
 
 
 Visst är det fina grejer?
 
 

Baking in progress

Kategori: Allmänt

Jag och Alice började dagen med lite bakning inför kommande födelsedagskalas. Svante var också med, såklart. Klättrandes på benen och på Alice pall.
 
Syltkakor fick det bli.
Tänk, snart redan ett år sedan min trettioårsdag. I härlig värme och höggravid firade vi i dagarna två. Inte så mycket att fira egentligen längre kan jag tycka, med sina födelsedagar, men alltid kul att fixa kalas och att träffas.
Det var en mycket trevlig och mysig helg och jag blev verkligen bortskämd. Bland annat fick jag ju min kära Kitchen aid som vi använt till bakningen här idag. God mat, familj, vänner, sol och skratt bär jag med mig från firandet. Men oj vad jag svullnade upp! En månad senare skulle Svante födas. Jag hade redan besvär med foglossningar och värk i rygg och ben, blev ju inte bättre efter fixat två fester kan jag ju lova. Men det var det värt! Jag höll på att tappa suget helt där ett tag när man bara går och väntar på det där utlovade datumet då bebisen ska komma. Fångad i min egna kropp då jag varken kunde cykla eller gå något vidare. Sova är ju bara att glömma. Och leka med mitt lilla energiknippe till treåring blev en kraftansträngning. Då blev 30-årsdagen ett avbrott mitt i allt det där. Fick något annat att fokusera på ett tag med att planera mat, lekar och dukning. Och trots att det så här i efterhand kanske inte var så klokt att greja och dona så i mitt tillstånd gav det ändå så mycket energi sista månaden av graviditeten att det, som sagt, helt klart var värt det!
 

Vi försökte ihärdigt ta ett fint familjekort, men Alice ville då visst inte vara med på kort med oss. Bara med Fredrik. Så på dem två har vi fina kort men på oss ser dem ut ungefär så här.
 
 
Tjockis var jag i alla fall!
 
 
 
 
 

South London

Kategori: Allmänt

På den brittiska hemsidan "Housetohome" visar dem nu bilder från den här fina lägenheten i södra London. Som ni kanske märkt gillar jag verkligen kombinationen grått och gult.
 
Matsalsrum. Älskar de olikfärgade lampsladdarna tillsammans.
 
 
Kök. Underbar bukett som man alltid skulle vilja ha stående på köksbänken!
 
 
Kök. Fina lampor och härliga små färgklickar. Det är ofta det lilla som gör det.
 
 

Mysigt vardagsrum. Personligt och ombonat.
 
 

Barnrum. Grått och gult igen =)
 

Time flies

Kategori: Allmänt

Min lilla tjej här hemma börjar bli stor. Snart fyra år. Fortfarande liten, såklart, men växer så det knakar. Och i hennes värld är hon numer en stor tjej som kan det mesta själv. Behöver inte bli tillsagd eller få hjälp. Kan själv. Varje dag visar hon oss nya saker hon lärt sig. Kan vara att räkna på engelska, knäppa händerna på ett nytt sätt eller något nytt danssteg hon hittat på. Från att ha varit lite försiktig har hon i sommar jublat över karusellerna på Liseberg, skrattat efter åkt runt under vattnet med ringar i vattenrutschbana på Sommarland, och senast igår skrattat högt när hon fick åka med på en 4-hjuling.
 Jag älskar att se hur hon utvecklas, lär sig nya saker och upptäcker världen. Men samtidigt vill jag ibland stanna tiden, hålla kvar henne i knät och stryka hennes bångstyriga lockar. Läsa Pettson och Findus på kvällarna i sängen och prata om hur tokiga hönsen är. Förstår ju att det kommer komma en dag när det inte längre är det roligaste som finns att få cykla på sin lilla cykel, med fjäril på sadeln, till lekparken med sin mamma och skratta åt alla hennes skämt. Och så ska det ju såklart vara.
 Jag ser med spänning fram emot hur hennes framtid kommer utformas. Vilka vänner kommer bli hennes närmsta? Som hon kommer anförtro sig åt och bli vuxen tillsammans med. Vilka intressen kommer uppta hennes tid? Jag kan bara hoppas och uppmuntra henne till att tillåta sig att vara barn, så länge det bara går. Vuxen är man så länge ändå.
 
Idag blev det personligt här på bloggen. Och det är Miss Li som satt igång tankeverksamheten med sin tolkning av Magnus Ugglas låt  "1:a gången".
 
 
" Första gången som du ska hålla nån i hand
Första gången som du ska kyssa någon man
Första gången som du är
riktigt kär
(Snart är den dagen  här) "

Älskade, tokiga lilla unge!
 
 

Mer godbitar från Åhlens

Kategori: Allmänt

Tipsade ju tidigare om fina saker till barnrummet, från Åhlens. Här kommer lite godbitar från samma ställe till resten av huset.
 

Skål och fat, Beja.
 
 

Härligt färgglad ljusstake.
 
 
Spegel i kedja.
 
 
 

Tekanna, Tom
 
 
 
 
Vitrinskåp
 
 
 

Tidningsställ, Retro.
 
 
 
 

Vägghylla.
 

Burkar
 
 
 
 

Mugg, fågel.
 
 
 
 

Pall, dottie

Åhlens

Kategori: Allmänt

Åhlens är en butik som har mycket fint tycker jag, till bra priser dessutom. Jag tycker dels om deras barnkläder, men även inredningen. Till barnens rum hittade jag bland annat de här godbitarna på hemsidan.
 
Kudde. Finns även som andra djur.

Stol Ocean
 
Pall Knappen. Finns i fler färger.

Vägghylla, hjärta.

Krok, moln.
 
I huset ska det idag jobbas vidare med att förbereda så att elen snart kan dras.
Önskar er en skön söndag!

Aug. 03, 2013

Kategori: Allmänt

Idag har det ekat tyst här på bloggen. Liksom renoveringen på Silvergatan har gjort idag. Vi har varit på bröllop men tar nya tag imorgon igen.



Bild tagen på hemvägen från bilen. Hoppas ni har en trevlig helg. Hörs imorgon igen!

Summertime

Kategori: Allmänt

Eftermiddagen har spenderats i Hjobadet, hela familjen tillsammans med bad och glass.
Helt otroligt vilken sommar det har varit! Minns inte senast det var en så varm och skön sommar. Visst hade det på sätt och vis varit kul att kunna ta tillvara på sommaren bättre, men samtidigt underlättar det ju renoveringen när det inte ständigt regnar. Och kvällarna har ju varit fantastiskt sköna att ha tillsammans. Blivit många härliga grillkvällar.

Idag har det annars pillats vidare en del med rör och el och vi har bestämt vart strömbrytare och eluttag ska sitta.
Imorgon tar vi ledigt från villasilvergata och åker på bröllop!

kramar och trevlig helg!

Dagens pyssel

Kategori: Allmänt





La familia i museet. Plus systeryster som ställer ut ordkonst. Det ni!

Liten blir stor

Kategori: Allmänt



Nu är det full fart med gåvagnen här hemma. Liten börjar verkligen bli stor!

Närproducerat

Kategori: Allmänt

Alice är så stolt över sina fina blommor som hon odlat hos sin mormor och morfar. Och visst är dem ju fina?



Svenskt tenn

Kategori: Allmänt

Idag blev det en tur till Hjo för att spana in utställning med och av Svenskt tenn och framförallt sammarbetet mellan Estrid Ericsson och Josef Frank. Utställningen hade gärna fått vara större, men absolut sevärd. Häftigt med design som håller efter så många år! Kan tycka att priset ibland är lite väl högt på vissa grejer men när man ser konsthantverket bakom det så är det kanske ändå befogat.







Det blev också ett besök till butiken "Bevara". Charmig affär med blandat för huset. Tapeter, gamla beslag, lampor, färg mm. Allt i skön gammaldags stil.