villasilvergata.blogg.se

Byggdamm tapetval färgfrossa trädgårdstrix

Overklig verklighet

Kategori: Screentryck

Idag har jag fått nypa mig i armen. Har nämligen screentryckt lite i min verkstad. Min verkstad!! M's morfar var en framgångsrik konstnär och i den tillbyggda delen av huset ligger hans atelje. Som helt overkligt nu är min! Drömmen är ju att få igång en ordentlig screentrycksverkstad här. En dröm som inte är långt ifrån att bli verklighet.
Idag provtryckte jag mitt äppelmönster. Färgen blev dock sådär så blir till att trixa lite till med den.





Husesyn 1

Kategori: Renovering

Här följer lite bilder på bostadshuset invändigt innan vi började riva. Entreplan består av hall, kök, vardagsrum/matsalsrum, ett "sovrum" som ska bli tv/lekrum, tvättstuga och badrum. Badrummet har vi redan hunnit riva
och nytt kommer byggas upp precis efter det gamla stod. Den ytan blir istället en sorts hall.


Hall mot Silvergatan


Vardagsrum sett från hallen


Vardagsrummet i vinkel


Sovrum


Del av kök

Mer bilder kommer inom kort...













Pip Pip

Kategori: Barnrum

I väntan på att få se bilder inifrån huset får ni så länge hålla tillgodo med den här underbara tapeten från Pip Studio. Den kommer pryda ena väggen i min dotters rum. Alice fyller fyra år i höst och jag tror den kommer passa henne perfekt! Vill så gärna ge henne ett mysigt flickrum som hon kommer trivas i.
 Jag har älskat den här tapetkollektionen ända sedan den släpptes och äntligen får den flytta hem till oss. Alice tyckte också den var fin, med både blommor, fjärilar och rosetter. Men så tyckte hon också alla tapeter jag visade henne var fina...
 
Alice tyckte först det var lite konstigt att vi skulle flytta till gammelmorfars hus. Men efter förklarat att vi ska göra det lite finare där innan inflyttning och att vi kommer ta med alla våra möbler och leksaker kändes det nog lite bättre. Nu pratar hon om flytten som världens mest självklara grej, och sen är det ju förstås spännande att farmor har haft samma rum som hon kommer få.
 
 
 
 
 
 

villan på silvergatan

Kategori: Allmänt

Så här ser delar av huset och trädgården ut idag.







No.1

Kategori: Allmänt

Ja, då har det blivit dags även för mig att ge sig in i den så kallade bloggvärlden. Ni som känner mig vet hur oteknisk jag är, men ska göra mitt bästa att hålla den här bloggen vid liv.
 
Anledningen till att bloggen startats är för att jag och min man, M, står i startgroparna för ett mycket spännande projekt. Vi har nämligen köpt M´s morfars fantastiska hus. Ett hus som under 1800-talet byggdes som ett litet torp, och som idag är ett rött tegelhus på ca 180kvm boyta och minst lika mycket till som tillbyggd bi-yta. Flytten är planerad till sen höst, dessförinnan ska bostadshuset totalrenoveras. Och det är främst renoveringen jag tänkt dela med mig av här.
 Så varmt välkommen att följa projektet i vår villa på Silvergatan!