villasilvergata.blogg.se

Byggdamm tapetval färgfrossa trädgårdstrix

Trädgård.

Kategori: Allmänt

Nu har fyra träd tagits ner i trädgården. Tre på baksidan som mer eller mindre var helt döda och ett på framsidan som vi ansåg stod för nära huset. Det skymde även framsidans entre ganska mycket och den vill vi lyfta fram istället. Kanske egentligen inte just nu med tanke på skicket som fasaden är i...

Här kommer lite före och efterbilder.










Ni som är uppmärksamma ser också på sista bilden att vi tagit bort häcken. Detta för att till våren bredda garageuppfarten som var väldigt trång.

Idag ska det göras adventfint på Silvergatan och ikväll blir det julbord för mig med mina mysiga kollegor. Nu saknas bara snön!



Tänt var det här.

Kategori: Allmänt





Kurerar förkylningen idag med brasa och tända ljus. Från Alice rum hörs julmusik och sakta men säkert kommer julkänslorna krypandes. Underbart.






Kom på att jag ju inte visat mina senaste fynd. På netto hittade jag förra veckan de här trälådorna. Och i det stora köksfönstret blev det en likadan lampa som i det lilla. 199:- på Indiska får väl också räknas som ett fynd tycker jag. Fast snart byts dem kanske ut mot adventsstjärnor...

Gran på burk.

Kategori: Allmänt



I tisdags hade jag och några tjejkompisar vårt årliga julpyssel på Lide'ns blomsterhandel. Det är alltid lika mysigt. Pepparkakor, julmust och julmusik som strömmar ut ur högtalarna också full kreativitet. Det binds kransar, planteras och fixas adventsljusstakar. Hem till mig fick denna granen följa med, som väldigt enkelt planterades i en burk.
Gjorde även detta arrangemanget i en skål från inredningsbutiken Pynt och Sånt.



Mycket fint hade dem i butiken nu och sakta men säkert börjar julkänslorna krypa sig på. Det är ju faktiskt första advent om en vecka.





Kamin.

Kategori: Allmänt




Lagom till att snön och kylan kom installerades kaminen. Vi har dock inte hunnit inviga den än, men ser fram emot att snart dricka glögg och äta pepparkakor framför brasan.

Alice fyra år!!

Kategori: Allmänt



Idag är det älskade, underbara Alice fyraårsdag! Och änglarna firar med att kasta konfetti från himlen som landar på marken som mjuk snö. Kändes som julaftonsmorgon när hon öppnade sina paket tidigt i morse medan snön föll utanför fönstren. Tyvärr är det förkylda familjen här idag men vi ska förstås fira så mycket vi orkar ändå!

Julklappstips.

Kategori: Allmänt

Finns några brickor kvar som kan bli en fin julklapp till någon du tycker om. Gjorda av handtryckt och egendesignat tyg, laminerade med björkfaner. 31cm i diameter. Brickorna finns med äppeltryck i nedan färger. 240:-/st.



Har även handtryckta papper som blir fina tavlor.
Äppeltryck finns i svart, cerist och grönt. 80:-/st.



Frukosttryck. 120:-/st.


Finns även enstaka tavlor kvar med gristryck. Pris beroende på storlek.


Välkommen med din beställning eller frågor. Jag nås antingen här på bloggen, på facebook eller mail: [email protected]

Önskar er en skön söndag!

Duschen.

Kategori: Allmänt

Nu är skjutpartierna på plats i duschen.


Gallerlampor.

Kategori: Allmänt

Igår åkte det upp gallerlampor i två av fönstren på övervåningen. Fem stora fönster är det som vätter ut mot innergården och över två av dem sitter lamputtag. Hade jag fått välja så hade det varit önskvärt med lampor i tre av dem egentligen, men det blev smidigast så här. Och just nu är smidigt väldigt bra! Jag vet att bilderna tyvärr är ganska usla. Men det är det bästa jag kan få till med mobilen, hoppas ni har överseende med det.









Lamporna är, tro det eller ej, fyndade på Clas Ohlson.

Stilleben.

Kategori: Allmänt

Rotade runt lite i flyttlådorna idag, vilket resulterade i ett stilleben av glas i köksfönstret.











Glasklart.

Kategori: Allmänt



Lördagens loppisfynd. Dessertskålar och assietter. Skålarna skulle även vara fina som ljuslyktor.

Koppar, glödlampor och diamanter.

Kategori: Allmänt

Tre stora trender just nu i inredning är kopparfärgat, stora glödlampor och diamanter. Den ultimata mixen av detta måste ju vara de här urläckra lamporna vid namn Diamond lights. Säljs bland annat på Artilleriets hemsida. Finns även i fler utföranden.


För mig är det inte viktigt att följa trender, däremot kul att hålla sig någorlunda uppdaterad om vad som händer. Men just de här trenderna gillar jag. Har plockat ut några godbitar:

Från boligheter:





Åhlens:



Just diamond lights och den sistnämnda lampan från Åhlens väljer jag mellan som fönsterlampor nere i vardagsrummet. Eller varför inte göra en egen variant av den här från Blomingville?



Köpa textilsladd, glödlampa och måla några träkulor. Vi får väl se vad det blir.

Idag tänker vi också lite extra på våra pappor då det är fars dag. Själv är jag lyckligt lottad att ha fått en pappa som alltid ställer upp och som alltid skämt bort mig och min syster. Nu är han också supermorfar som leker, busar, matar, byter blöja och skämmer bort sina barnbarn.

Jag är också tacksam för mina barns pappa såklart. Den finaste av dem alla!
Vad vore vi utan dig?
Så största fanfaren idag för alla grymma farsor!

Gult är fult.

Kategori: Allmänt

Ja det vet jag att många tycker. Vi anser snarare att gul är kul. Men lite pirr i magen blev det allt när dessa levererades, för jisses vad gult det blev! Men tror ändå att dem kommer bli som pricken över i. Kommer ni ihåg vad det är?



Trevlig helg.

Kategori: Allmänt





Nya ljuslyktor från Lide'ns blomsterhandel, här i Tidaholm, pryder nu vår spis.
Och med dem bilderna önskar jag er en trevlig helg.

Kökslampor.

Kategori: Allmänt

I köket har vi idag fått upp en spotskena i taket och en fönsterlampa över diskhon. Nu letar jag efter en matchande bordslsmpa att ställa i det andra fönstret.





Hade tänkt skriva om hur den tänkta kökslampan inte passade och om min hatkärlek till lampor, som alltid tycks krångla. Och om hur valet slutligen föll på de här armaturerna, men jag orkar inte. Svante krånglade i princip hela natten så ikväll är jag trött.
Hörs mer en annan dag.
Over and out!

Alice rum

Kategori: Allmänt

Jag och Svante har varit uppe tidigt idag med, hoppas verkligen det är något övergående.
Tänkte jag kunde passa på och visa lite bilder på hur Alice rum ser ut i nuläget. Hon är så stolt över sitt rum och ska visa sin fina tapet för alla som kommer.













Finfint

Kategori: Allmänt

Haft finbesök ikväll av fina vänner som hade med sig finfina blommor.


Älskar ranunklar! Matchar ju så bra med mr Bulky också som nu flyttat in hos oss på Silvergatan. Den fina blomman bredvid fick vi idag av våra nya grannar.


Fredags feeling

Kategori: Allmänt

Idag var vi uppe med tuppen. Kl fem tyckte nämligen Svante det var dags att gå upp, så idag är det bäst att hålla igång och inte känna efter hur trött man är. Annars måste jag säga att hela familjen sover väldigt bra i vårt nya hus. Det är däremot lite kämpigt att få något gjort på dagarna då det inte riktigt är barnsäkrat här än. På en sekund har Svante smitigt ut i konsthallen bland all bråte, eller halvvägs upp i trappan. Det blir till att va desto effektivare när han sover på förmiddagen.
Jag försöker annars plocka upp det vi behöver från flyttlådorna och Micke jobbar på med diverse så fort han kan. Igår sattes exempelvis högskåpet upp i badrummet.


I hallen står det här fyndet med min egendesignade och handtryckta kudde.


Nu ska jag fortsätta med flyttlådorna. Alice pysselgrejer ska letas fram och lite ljuslyktor tror jag så vi kan få till lite fredags feeling här idag.
Hoppas ni får en skön fredag!