villasilvergata.blogg.se

Byggdamm tapetval färgfrossa trädgårdstrix

Vad är det som händer..?

Kategori: Allmänt

Jag har ju utlovat stora grejer och det kan man väl kalla det för, det ansiktslyftet som villasilvergata har fått under den senaste veckan. Det vita, slitna plåttaket har nämligen blästrats och därefter målats svart. Lite bilder på processen kommer här.















Stora grejer på gång...

Kategori: Allmänt

Ja nu kommer det hända grejer på Silvergatan.
Det är en spännande vecka vi har framför oss så "stay tuned"...
 
 Bild tagen förra sommaren.

Delikata delikatesser.

Kategori: Allmänt

Lördagmorgon, solen skiner, jag är nyduschad, äggen kokar på spisen och kaffet rinner just ner i bryggaren. Idag väntar först jobb för min del och därefter bara mys och bus med barnen resten av helgen.

Men tänkte berätta lite kort om delikatesspartyt jag hade här hemma i torsdags. Systrarna Anna och Sofie som driver hobbyföretaget "spetz delikatesser" kom och hade med smakprover på sina godsaker. Underbara marmelader, lemoncurd, ljuvliga praliner, tryfflar och kolor, musli, fröknäcke och fantastiskt krämig glass bjöds det på. Också lite annat smått och gott till som jag hade fixat. Såå gott och såå mysigt! Vi var alla mycket nöjda och imponerade av deras produkter. Allt tillverkat med omsorg och utan tillsatser. Hurra för det!
Hade ju tänkt fota lite under kvällen men som vanligt glömde jag såklart av det...
Men några bilder kan jag bjuda på och är ni nyfikna på deras sortiment får ni kika in på deras hemsida spetzdelikatesser.com



Värdinnan blev bortskämd av sina fina vänner med en fantastisk tulpanbukett, jättesött prydnadsägg och ljuvlig liten pärlhyacint.



Nu är kaffet klart och äggen har nog svalnat så nu nalkas frukost!!

Trevlig helg på er!

Tjuvstart.

Kategori: Allmänt

Jag och Alice har tjuvstartat påsken lite.



Före och efterbilder. Inne och ute.

Kategori: Allmänt

Här kommer bilder på baksidan före och efter nedtagningen av häcken.





Som jag skrev tidigare var söndagen en härligt produktiv dag. Förutom trädgårdsjobb hanns det även med att få upp lite tavlor vid matplatsen inomhus.
Här är före och efterbilder på det.







Har tänkt att väggen får utökas med tavlor allt eftersom. Just nu samsas foto av vårt hus och en teckning av huset som det sett ut tidigare som Karl-Åke gjort tillsammans med två av Karl-Åkes litografier, Fredrik Lindbergs målning, tryck av mini empire och spegeln jag fyndade på loppis förra helgen. Får se vad som mer får äran i framtiden att pryda denna eminenta vägg.

Härliga helg!

Kategori: Allmänt

Åh vilken fantastisk helg det har varit! Efter avslutad jobbdag i fredags tog vi en liten spontan after work i trädgården hemma. En kall öl till oss vuxna och festis/vatten till barnen. Också lite fruktbitar, salami och salta pinnar till det. Underbart att starta helgen på en picknickfilt i solen!

Lördagen spenderade jag mestadels på dansverkstan. Jessica och Fredrik har ett spännande konstprojekt på gång som jag och tre dansare till medverkar i. Vi dansade fram ett konstverk genom att ha färg under fötterna. Såå roligt! Allt filmades och kommer dels visas på dansverkstans elevföreställning i maj men framförallt på konstnatten i september då hela projektet kommer ställas ut.



Helgen avslutades med en riktig trädgårdsdag igår, söndag. Häcken på baksidan sågades ner, det rensades i rabatten och perenner flyttades.




Hoppas ni också haft en skön helg!

The Lindbergs.

Kategori: Allmänt

För ett par veckor sedan var vi på kalas hos min syster Jessica och hennes man Fredrik. Det bjöds på fantastiskt hembakt fika. Galet många kaksorter och en ljuvlig blåbärstårta.
Jag passade på att ta lite bilder med mobilen på deras fina hem som jag tänkte visa nu. Dem lyckas få till det så där avslappnat personligt, hemtrevligt och mysigt. Det är färgglatt och humoristiskt men ändå smakfullt lugnt.
Ja, ni får se själva.

































Stilleben.

Kategori: Allmänt

Ett litet stilleben på matsalsbordet.



Söndagsfynd.

Kategori: Allmänt

I söndags tog jag och Alice en cykeltur i vårsolen till en loppis där jag för en tjuga fyndade en söt liten guldspegel. Sedan cyklade vi vidare till den mysiga lilla butiken "Einars Vintage". Där hittade jag bland annat jättefina ljusstakar i trä. En fick följa med oss hem och pryder nu köksfönstret.