villasilvergata.blogg.se

Byggdamm tapetval färgfrossa trädgårdstrix

Eller kanske lila.

Kategori: Allmänt

Fortsätter tänka på mattor, kanske att man skulle satsa på en lila matta! Som i det här fina rummet från tidningen Hus och hem.
 

Mattor

Kategori: Allmänt

Högt upp på årets önskelista till tomten står en stor fin matta till vardagsrummet nere. Jag har länge varit inställd på Ikeamattan Stockholm.
 

men den här från Mio är också fin!
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 

Svenska moderådet

Kategori: Allmänt

Igår var jag med klassen på föreläsning om trenderna inför höst och vinter 2015. Svenska moderådet var det som inspirerade. Jättekul! Kort kan man väl säga att mycket av dagens trender hänger i och utvecklas. Trä, naturliga material, metall, runda former, hållbarhet, recycling, humor, pasteller, sport, vikingar och dramatik får kortfattat summera vad vi kommer se nästa år.



Sen blev jag lite förälskad i den härliga gardinen på Inredia där föreläsningen ägde rum. visst är den fin?





Tak

Kategori: Allmänt

Snart har vi även innertak på plats i konsthallen!



Stor säng till stor tjej.

Kategori: Allmänt



Alice har fått en stoor säng!

Inspirationsdag

Kategori: Allmänt

Igår var jag på inspirationsresa med klassen i ett regnigt Göteborg. Färg, material, upplevelsekänslor, återbrukad inredning och storytelling stod i fokus. Trots regnet var det en mysig dag tillsammans och ett skönt avbrott från pluggandet.



Kan verkligen rekommendera restaurang Cuckoos nest på hotell Radison Blu, Lindholmen. Jättesnygg interiör med häftig storytelling!



Cafe Way Cup gav inspiration till att återbruka mer och inte alltid köpa nytt!

Projektkoordinator i dubbel bemärkelse

Kategori: Allmänt

Sedan 1:e september är jag student. Jag läser en tvåårig utbildning vid namn "Projektkoordinator inom möbel-och inredningsbranschen" på Folkuniversitetet i Tibro.
Trivs jättebra med både utbildningen och klasskamraterna. Men visst har det varit en omställning att börja studera. Mycket frågor och ovisshet i början. Nu börjar man bli lite varm i kläderna, vilket känns bra. Fast det kräver ju sin planering att få det så kallade livspuzzlet att gå ihop med skola, småbarn, renovering, vänner och fritid. Det är en slags projektkoordination i sig ;) Men måste säga att det än så länge går riktigt bra.
 
Projekten här hemma fortsätter ju förstås och projekt "konsthall" är nu igång. Vi har isolerat tak, förberett el, bytt fönster, skivat väggar och målat befintlig träpanel vit.
I mina tankar snurrar för tillfället färger, material, behov och funktion runt. Tanken är att få till ett rum som passar både för lek, fest, middagar, och skönt "häng". Hur får man ihop det..?
 
 
 
 
 

God morgon

Kategori: Allmänt

God morgon. sitter just nu och dricker mitt morgonkaffe. Ute är det fortfarande nattsvart och inne sover alla de andra. Snart dags att väcka barnen så de hinner vakna till hyffsat innan det blivit dags att gå till dagis. Tidiga mornar för dem nu sedan jag börjat plugga. På mitt schema idag står inredningsmetodik och vad det verkar som nu en lugn em med barnen. kanske lite lekparkshäng.

Tänkte visa några bilder på ett av projekten här hemma nu. Vi har bytt ytterdörr, bytt panel och stommat upp nytt tak över dörren. Sedan väntar även nya stenplattor.


Före, fast med den nya dörren



Efter.

Ha en fin dag!