villasilvergata.blogg.se

Byggdamm tapetval färgfrossa trädgårdstrix

Festfixeri.

Kategori: Allmänt

Den här dagen har bestått av att förbereda morgondagens nyårsfest. vi är ett gäng, ganska stort gäng på fjorton vuxna och elva barn, som firar nyår ihop. Och i år ska vi vara hos oss, vilket är jättekul. Vi har dukat upp i konsthallen och jag har gjort mitt yttersta för att piffa till det så mycket som möjligt då det ju är ganska slitet där ännu. Men måste säga att jag blev riktigt nöjd! Bjuder på en liten sneak peak idag bara, vill ju inte avslöja dukningen för gästerna. Nu dags att sova så man orkar vara uppe till tolvslaget imorgon.



Honeycombs in da house.

Kategori: Allmänt



Small porcelain mug.

Kategori: Allmänt




För väldigt länge sedan köpte jag de här fina muggarna från Littlephant och på julaftonsmorgon låg dem som julklappar under granen. En till Alice och en till Svante, som visserligen får vänta med sin ett tag. Men när han blir stor nog får vi plocka fram den till honom. En perfekt mugg för varm choklad enligt mitt tycke och det var just så Alice invigde sin.

Plötsligt händer det.

Kategori: Allmänt



Hur gick detta till? Här sitter jag ensam i köket och äter frukost.Bara tomten på köksbänken håller mig sällskap.Det är lugnt och skönt och tyst. Njuter till fullo. Tror faktiskt jag ska flytta med mig kaffekoppen till en skön fåtölj istället. Ja, det gör jag...Så där ja. Bekvämt nersjunken i fåtöljen.
Snart väntar några timmars jobb för mig med att färdigställa årets mellandagsrea och därefter väntar svärmors goda nötstek till middag. Vad har ni för planer för annandagen? Firar ni fortfarande jul eller ska ni kanske fynda på rean?


Äntligen!

Kategori: Allmänt

Ja äntligen kommer här lite bilder från vår gula spalje. Vi är mycket nöjda med det här valet.
 
 
 
 

Visst är det kul med gult? :)

God Jul.

Kategori: Allmänt

Hoppas ni alla har en skön och härlig jul. Vi firar en lugn och mysig jul med våra familjer. Ja lugn förutom att man får jaga Svante som plockar ner kulorna från granen, är på allt som står framme på soffbord och trycker på alla elprylar han kan komma åt. Men det är ändå en väldigt kravlös och stressfri jul och barnen var såklart överlyckliga över alla roliga julklappar.

Jag har väl inte visat mitt senaste fynd? Ljusstake inhandlat på netto.

Och i vardagsrummet nere har vi flyttat ut skinnsoffan och möblerat om lite för att kunna sitta och hänga ihop med vänner vid brasan. Så i TV- rummet intill saknas det förtillfället bra sittmöbel. I nuläget står en säng som vi slängt på diverse filtar, fällar och kuddar på för att barnen ska ha något skönt att sitta på när dem kollar på film. Men det visar jag däremot ingen bild på, för det ser ganska anskrämligt ut om jag ska vara ärlig. Planen är att köpa en bäddsoffa. Men så här ser det ut i vardagsrummet.

God fortsättning önskar jag er alla!
 

 

Fjärde advent.

Kategori: Allmänt



Igår hade vi besök av min syster och hennes man. Det bjöds på trerätters och så här såg dukningen ut.

Idag är det fjärde advent och dan före dan före dopparedagen. Har svårt att få den rätta julstämningen att infinna sig tyvärr. Ute är det plusgrader, blåst och regn. Var är snön?? Och trots julstjärnor, julmusik och julgodis känns det inte sådär som man vill att det ska kännas två dagar innan jul. Saknar lite en riktig gran. Vi valde bort det med tanke på Svante. Orkar helt enkelt inte ett moment till som ska vaktas och passas. Julgranskulor som kastas ut över golvet som pingisbollar, belysning som dras i och risken att han ska få hela granen över sig. Nä, det fick bli en liten bordsgran i år. Den blev söt men ger ju inte riktigt samma känsla som en stor. Som tur är finns det fina granar dit vi ska på julafton. Får väl se hur fina dem är efter lilleman gått loss på dem bara ;)



Kan ju även passa på att visa att garderoberna fått handtag.





Idag får vi nog tända en brasa, spela julmusik, värma glögg och kanske baka saffransbiscotti så att saffransdoften sprider sig genom huset. Och om vi inte tittar ut på regnet kanske julstämningen kommer krypandes ändå.



En vecka går fort.

Kategori: Allmänt

Oj, en hel vecka har gått sedan förra inlägget här på bloggen. Förlåt! Tiden rullar på och som vanligt är det knappt man hänger med. Alice har haft vattkoppor så vi har varit lite isolerade en tid men det har ändå hänt en del här hemma. Väggarna i groventren är skivade och diverse lister, foder, golv och takanslutningar är på plats samt att det bättrats på färg lite varstans. Småpill som man knappt lägger märke till men som ändå gör så mycket! Sista finishen är inte att förakta.

Sedan har jag en del bilder i datorn som bara väntar på att få läggas upp och visas för er. Dessvärre har vi inte fått igång internet här på Silvergatan än så jag kan inte göra det hemifrån. Men inom kort kommer det lite nya bilder här på bloggen, bland annat på spaljen som nu äntligen är på plats!

För övrigt är det mycket inredningsdetaljer och möblemang som snurrar runt i huvudet just nu. Inte minst vad vi ska sätta på väggarna. Vi är ju bortskämda med målningar och litografier från Mickes morfar (konstnären Karl-Åke Nyström) men även min systers man, Fredrik Lindberg, är en mycket begåvad konstnär och vi har haft det stora nöjet att välja en av hans målningar som ska få pryda vårt hem. Jag har därför lånat med ett gäng hem för att kunna ta ett beslut.Dem här har jag valt mellan:







Valet föll tillslut på den här lilla vackra tavlan som med den lilla gula detaljen passar perfekt hos oss.


Är du också sugen på en tavla av Fredrik Lindberg? Då har du tur, för alla är nämligen till salu till mycket förmånliga priser. Följ honom på instagram för att se mer av hans verk.

Det här blev ett ovanligt långt inlägg. Det får väl kompensera en veckas bloggtorka antar jag :)

Första tavlan.

Kategori: Allmänt



Nu är första tavlan på plats och i det här huset vore det väl märkligt om det inte var en Karl-Åke Nyström. Tror den kommer bli fin ihop med den gula spaljen som förhoppningsvis snart är färdig att sättas upp.

Hej mitt vinterland.

Kategori: Allmänt

Nu är vintern här på riktigt. Har snöat och yrt här hela dagen. Med vattkoppor i huset har jag och barnen stannat inne, här är lite bilder från vår dag.

Vi har myst vid brasan...


..medan snön har yrt utanför fönstret...


...bilar har kört fast, lokaltrafik ställts in och folk halkat sig fram på trottoarerna. Men vi har fikat, puzzlat, dansat, poppat popcorn, kollat på film och byggt med lego...


Tänkte även passa på att visa mitt senaste inredningsinköp. Plafonder! Har ju letat länge efter schyssta plafonder till framförallt övervåningen. Den här modellen från Hem och Hobby fick det blev. Har köpt tre stycken som sitter som ett L, nu letar jag vidare efter snygg belysning som kan hänga ner över soffbordet.





Trevlig helg och kör försiktigt om ni måste ut på vägarna ikväll!

Alice garderob.

Kategori: Allmänt

Det här fina blocketfyndet som vi målat vitt är Alice garderob. Halva med hyllor och halva med en klädstång för klänningar. Gillar det mycket. Nu har det dekorerats med bland annat litografi av Karl-Åke Nyström, Mickes humidor och ljusstake i betong som är inflyttningspresent från Mickes syster. Från början var det två men Svante lyckades ha omkull en som tyvärr gick sönder. Det är det svåra när man ser framför sig hur fint det skulle bli med lite ljuslyktor, växter, skålar mm på exempelvis soffbord, låga fönsterbräden eller golvytor. Men ingenting får vara ifred för vår lille vilding här hemma så helt enkelt inte värt det. Bara gilla läget och hitta andra lösningar tillsvidare. Det svåraste just nu är hur vi ska göra med gran i år...





Brickor.

Kategori: Allmänt

Kul att det varit så bra efterfrågan på mina brickor. Det gör mig glad. Nu finns endast en röd och en grön bricka kvar med äppeltrycket. Så först till kvarn är det som gäller. Mina använder jag i köket så här:





Finns efterfrågan på någon annan bricka med valfritt tryck går det fint att skriva upp sig på intresseanmälan inför nästkommande produktion.

Nedräkningen har börjat.

Kategori: Allmänt

.

Årets julklappskalender och första paketet är öppnat. Ja, vi kom igång först idag men man är ju inte mer än människa. ;)

Random pics.

Kategori: Allmänt

Igår tändes första ljuset. Vi hade myseftermiddag med glögg och lussekatter och en tur till stan för att kolla in skyltsöndagen.


Jag uppvaktades på bröllopsdagen av käre maken med bland annat fina rosor.


Har letat runt att tag efter mörka trälådor och häromdagen hittade jag de här då jag och svärmor var ute på en liten shoppingtur.


Fixade till tre kransar för ett par dagar sen som nu hänger i de stora fönstren på övervåningen tillsammans med gallerlamporna.


Rättelse.

Kategori: Allmänt

Våra fina bröllopsbilder som jag visade två av i förra inlägget är fotade av Michaela Bergendahl och Anna Larsson.



www.pollypix.blogspot.se
www.lchfklubben.se/kostologic
www.pyttis.blogg.se

Första x4

Kategori: Allmänt

Idag är det första dec och första advent men även Svantes första dopdag och min och Mikaels första bröllopsdag! För ett år sen överraskade vi alla med att slå till på Svantes dop. En fantastisk dag på alla sätt och vis, hade inte velat ha det annorlunda. För oss passade det perfekt.
Vi ska fira bröllopsdagen i eftermiddag med glöggmys här hemma med fina vännerna som är Svantes faddrar, vilka passar bättre att fira med än dem på vår dag? De första som fick reda på vår hemlighet, knappt en halvtimma innan. Lite lätt chockade fann de sig ändå och gick med oss och barnen fram genom kyrkan till ljudet av bröllopsmarchen. Sen fanns de där vid vår sida hela kvällen och supportade med barnen, dansade fram till natten och delade vår glädje. Tack Susanne och Martin!





Som ni ser på bilderna var det gnistrande snö för ett år sen. Tio minus och underbart vackert. Idag är det fem plus och blåsigt. Inte lika stämningsfullt direkt. Men idag spelar det ingen roll.För jag minns tillbaka ett år i tiden och känner mig tacksam, ser på vår familj idag och känner mig lycklig, blickar framåt och känner mig förväntansfull. Det är fina grejer det!
Önskar er en skön första advent.

Bilder lånade av fotograf Anna Larsson/ Avanna. www.pyttis.blogg.se