villasilvergata.blogg.se

Byggdamm tapetval färgfrossa trädgårdstrix

Dagens uppdatering

Kategori: Renovering





Nya fönster på plats ut mot Björstorpsvägen.



Och här har det gjutits golv.

Yes box, det var dagens uppdatering.

Hästhagsvägen

Kategori: Allmänt

Jag visade ju lite bilder igår från vårt nuvarande hus men glömde visst visa hur det ser ut utvändigt. Här kommer bild på det.



Det har varit ett jättebra och trivsamt hus med närhet både till stan och hellidsberget. Utvändigt har vi målat om och lagt sten på framsidan samt nytt tak över ytterdörren. I trädgården har vi bara rensat upp lite, Plantera nytt får nästa ägare göra.
I bröllopspresent fick vi av fina vänner att välja ut ett träd som vi hade tänkt att plantera i år. Men det får vänta till nästa år. Och eftersom det blir så varmt på innergården på Silvergatan kanske man skulle prova att sätta exempelvis ett nektarinträd...

God morgon

Kategori: Allmänt

God morgon och nöff nöff på er!

Mera lampor

Kategori: Allmänt

Känner att jag har hakat upp mig lite på lampa till vardagsrummet, men det är ju så kul att kolla lampor! Tycker mycket om industrilamporna som är så populära nu, en sådan variant kan jag absolut tänka mig.
Ikea har den här fina.
 
En liknande från belysningsdesign.
 
Granit.
 
Den här kanske knappt räknas som industrilampa, men var fin med den gula insidan.
 
Eller varför inte en färgad lampa, som till exempel gul?
 
Många fina lampor finns det! Även den här lila från lampgustaf tycker jag om. Frågan är bara hur den lila färgen blir i verkligheten...
 
Nu är det sovdags för mig, hoppas ni haft en bra dag, god natt!

Smått och gott

Kategori: Renovering

Idag har det grejats med lite allt möjligt i huset. Förberetts inför golvgjutning, inför målning av sovrummen och inför fönsterbyten. Det har pillats med element och rör samt mätts och donats i badrummet.

Uppregling av köksvägg fortsätter också.


Här ska det snart gjutas golv.

Själv funderar jag såklart vidare på färger, tapeter, lampor, golv, textilier etc etc..



The name

Kategori: Allmänt

Smidigt när man köper hus och rätt namn redan står på dörren.



Fin fint i tidning

Kategori: Allmänt

Mycket fint i veckans "leva och bo" från expressen. Bland annat står det om Ingela P Arrhenius som jag skrev om häromdagen. Blev också lite kär i tekannan som syns till vänster, från littlephant.



Perfekta nr 3

Kategori: Allmänt

Det är många som undrar om det inte känns vemodigt att lämna huset vi bor i idag. Och om det inte känns tungt att börja renovera igen när vi i princip just blivit klara med det här huset. Men det gör faktiskt inte det. Det känns bara så rätt! Vi har trivts jättebra på hästhagsvägen och har många fina minnen härifrån. Vi flyttade in här hösten 2009, precis innan Alice föddes. Och sen har vi ju gått igenom ytterligare en graviditet och förra hösten föddes Svante. Självklart är det stora ögonblick som man aldrig glömmer, när man kommer hem från BB med sitt lilla knyte. Första gången helt själva innan släkten nyfiket kom på besök.  Och andra gången när en mycket förväntansfull och stolt storasyter kommer och möter oss på garageuppfarten.  
 I det här huset planerade vi ju även vårt bröllop. Första dec 2012, på Svantes dop, överaskade vi alla när kyrkportarna slogs upp till tonerna av bröllopsmusiken.
Finns såklart många fler härliga minnen från de snart fyra år vi bott här. Men som sagt, det känns bara kul och spännande att flytta. Särskilt kul är ju också att Silvergatan alltid funnits i Mikael släkt. Senast ägt av hans morfar, Karl-Åke Nyström, och Micke har såklart många härliga minnen från huset från hans uppväxt. Roligt är också att Alice första julafton firades på Silvergatan. Vilket det nu även blir för Svante. Och alla nästkommande med för den delen.
 
Om ni är nyfikna på vad vi flyttar ifrån kommer här lite bilder från vårt nuvarande hus på Hästhagsvägen.
 
Matplats
kök ( Och japp, så här ser det ut varje dag. Färska kryddor, massa fräscha grönsaker och ingen disk.. )
Kök.
Vardagsrum
 
TV-rum
Alice rum
 
Uterummet som vi njuter av denna sommaren.
 
Jag är glad att vi har renoverat ett hus innan när vi ger oss på det här enorma projektet med Silvergatan. Och det sägs ju att det först är hus nr tre man får precis som man vill ha det. Vilket ju låter lovande med tanke på att vi hyrde ett hus två år innan vi köpte det på Hästhagsvägen, så det här kommer ju bli det perfekta nr tre.
 
 

Köksvägg

Kategori: Renovering

Nu är köksväggen på väg upp. Jippie! Äntligen uppbyggnad efter all rivning.Det blir en ganska hög "barbänk" som man kan hänga vid och framförallt öppnar det upp mot vardagsrummet. Längtar så efter att köket ska monteras. Alltid spännande att se hur det man planerat blir i verkligheten.



River river ner och bygger bygger upp

Kategori: Renovering

Nu har vi faktiskt kommit in i nästa fas av renoveringen, skulle man kunna säga. För nu börjar det byggas upp.
 
Elen är dragen genom gräsmattan.
Ny panel kring elskåpet.
 
Väggen till "lekrummet" på bottenplan är isolerad och...      ( ursäktar för dålig bildkvalitet! )
 
... skivad.
Sen är även rören dragna för vatten och värme till badrummet och idag är det rören i köket som det fixas med. Nästkommande steg är bland annat några fönsterbyten, gjuta golv och bygga upp köket.
 
Hoppas ni har en skön söndag!

Söndagsfrukost

Kategori: Allmänt

Invigning av nya kopparna till frukost idag. Alice tyckte det var lite tokig dukning, men ibland är det ju kul att variera sig.



Moster

Kategori: Allmänt

Jakten på lampa till vardagsrummet fortsätter. Tycker mycket om "Moster" från Lampgustaf, den står absolut med på listan som ett alternativ.
 

Shoppinglördag

Kategori: Allmänt

Idag tog jag en tur till Skövde för att shoppa lite. Var framförallt Svante som behövde kläder den här gången men lite annat blev det också. Dels de här kopparna från Greengate, inköpta på Förr. Fick presentkort där i födelsedagspresent.



Jag hittade även lampan från Kartell på Sparsmakat, nedsatt 25%, men kändes inte rätt när jag såg den i verkligheten så den fick hänga kvar.



Sen fanns det såklart mycket annat fint, som exempelvis den här byrån från Åhlens.



Återkommer med uppdatering om renoveringen snart..

Fruktstund

Kategori: Allmänt

Kusinmys på morgonen idag.



Uppgrävd gräsmatta

Kategori: Renovering

Blir tyvärr inte så roliga bilder från huset just nu. Det bara rivs, borras och grävs känns det som. Längtar tills det blir dags att börja bygga upp! Men för dokumentationsskull kommer här en bild på gräsmattan som grävs upp för att elen ska dras här.




Go fika

Kategori: Allmänt

Idag bjuder jag och Alice arbetarna på go fika. Tycker dem är värda det i värmen.



Ny el genom gräsmattan

Kategori: Renovering

Tidigare har det funnits två elmätare i huset, en i bostadshuset och en i ateljén. Vi har tagit bort den i ateljén och den andra har, som jag tidigare visat, placerats utvändigt . Det har grejats med idag. Nu ska elen till ateljén dras från det nya skåpet, genom gräsmattan. 
 

Vi fick även badrumsinredningen levererad idag.
Har satsat på en vit bas som vi kanske kommer "pigga upp" lite... återkommer om det.
 
Hoppas ni haft en bra dag!
 

Lampa

Kategori: Allmänt

Vilken tisdag!

Kategori: Allmänt

Oj vilken skön eftermiddag och kväll vi haft! Fick i trettioårspresent förra året presentkort av fina vänner på två trevliga ställen i Ulricehamn. Först massage på "Mitt i sjön" och sen middag på "Mat och Vin". Och dem låg som det låter, jättefint mitt i sjön. Middagen kallades för kockens tre rätter och komponerades av just kocken av dagens råvaror och meny. Varje rätt var alltså en överraskning för oss. Jättekul och väldigt gott! I flera timmar satt vi och njöt av sol, utsikt, mat, dryck och pratade i lugn och ro om allt möjligt. Mycket renovering såklart. Micke jobbade i huset på förmiddagen och resten av veckan kommer bli ganska intensiv för honom så passade bra med en halvdag för att ladda batterierna. Ulricehamns kallbadhus och restaurang Mat och vin. Vacker interiör möttes vi av på restaurangen. Mycket god mat blev det. Tusen tack till Dejan och Maria för en fantastisk present!

Utflykt

Kategori: Allmänt

idag är jag och Micke här och lyxar..


Trädgården

Kategori: Hemma hos oss

Vi får många frågor från olika håll om hur trädgården ser ut. Den är inte jättestor, men väldigt mysig.
Den "riktiga" entrén är ut mot Silvergatan och däråt är det inte så mycket tomt.
Den här entrén var tidigare garaget till det ursprungliga huset. Porten var då där glaspartierna sitter idag, man körde alltså in från Björstorpsvägen.
Till vänster om entrén finns en liten gräsyta.
Fortsätter man runt knuten åt andra hållet, till höger om entrén, finns det lite mer gräsmatta.
Trädgården fortsätter mot baksidan.
Står man där det här kortet är taget ifrån står man i häcköppningen från garageuppfarten. Det är den här ingången som, mig veterligen, har använts mest till vardags.
Den leder fram till en ytterdörr i den tillbyggda delen, den så kallade Konsthallen. Vi kommer göra iordning den här entrén lite mer och bruka den som en groventré.
Innergården är insynsfri och blir väldigt varm och skön på sommaren. En riktig oas! Till vänster syns Konsthallen och i vinkel konstateljén/ verkstaden.
Innergården. Till vänster ateljén/ verkstaden. Rakt fram syns garaget. Hoppas ni blev något klokare kring hur tomten ser ut. Sen fortsätter även trädgården lite bakom garaget och även bakom verkstaden. Där är idag ett något förvuxet trädgårdsland. Bakom det i sin tur ett ganska stort grönområde där det tidigare varit lekpark. God natt och sov gott!

Hallelujah moment!

Kategori: Allmänt

Wihii.. idag har Svante ätit sin första portion riktig mat. Om man nu kan kalla burkmat riktig mat.. Hitills har det bara funkat med gröt och välling, men pasta bolognese var tydligen gott idag. :)



Mokkasin

Kategori: Allmänt

Skrev ju igår om Ingela P Arrhenius. Hennes härliga illustrationer säljs bland annat på webbshopen Mokkasin. Underbar webbshop med mycket fint! Har såklart valt ut mina favoriter.
Another birdsnest- mini empire
dagen är din- highway design
fågel clips- Midori
karusell i plåt
lampa i porslin- housedoctor
karusell- highway design
ballerina- apanona

Illustrationer

Kategori: Allmänt

Måste tipsa om en kvinnlig illustratör vid namn Ingela P Arrhenius. Hon gör underbara illustrationer till framförallt barn. Härligt naiva med känsla från 60 och 70-talet. Finns massa godbitar men jag har valt ut några.
barntallrik
affisch
underbart pennskrin
puzzel
affisch
räknebok
affisch Ja mycket fint har hon gjort, som ni ser. Hennes saker säljs exempelvis på www.webshop.modernamuseet.se och www.mokkasin.com

Sweet for sweets

Kategori: Allmänt



Fin förpackning med sega små godisar hittade vi på Sommarland idag.

Hus i huset

Kategori: Allmänt

Lillen sover i vagnen och "stora" tjejen badar med pappa. Jag ligger på en filt i skuggan just nu och kollar igenom bilder på telefonen. Hittade detta foto av det underbara huset som står i hallen på silvergatan.

Så fint! Men nu är det dags att flytta ut i solen. Bäst att passa på!

Tidsfördriv

Kategori: Allmänt

På väg mot Sommarland och äntligen tid för den här godingen som legat orörd på köksbänken flera dagar. Älskar tidningar!



my name

Kategori: Allmänt

Färdigställer beställningen av brickorna ikväll. Fortfarande lite ovant att se sitt nya namn, men härlig känsla.



Uppdatering

Kategori: Allmänt

Har en jäkligt effektiv man, måste jag säga. Imponeras över hur han stadigt driver det här projektet framåt. Räds inte att prova sig fram eller be om hjälp när han kört fast.
Detta har bland annat hänt i huset de senaste dagarna:


Dörr igensatt i hallen


Golvet på övervåningen rivits ut


Avlopp klara i badrummet



Elskåp monterat i panelen utvändigt

To be continued...

Jul. 19, 2013

Kategori: Allmänt

Idag tog jag och barnen med oss lunch bort till huset och åt ihop med Micke.


Trädgårdsbus


På förmiddagen har väggen mellan tvättstugan och garderoben i hallen rivits. Vi ska använda allt till tvättstuga.

Äntligen!

Kategori: Badrum

Har nog slutligen hittat mosaiken till badrummet. Från Mosaic Sweden kom idag det här gröna, fina färgprovet. Och jag tror nog att vi har hittat en vinnare. Äntligen!
www.mosaicsweden.se

Vad som göms i snö

Kategori: Allmänt

Idag har det hänt mycket i huset, men kanske inte så mycket att visa upp tyvärr. Förarbetet i en renovering är ju inte alltid så synlig. Men oerhört viktig, såklart. Det fixas och trixas en del med avlopp och rör just nu. Verkar som värsta detektivarbetet i mina ögon och jag förstår nog kanske hälften av allt som händer där borta just nu. Men det har även rivits panel på bottenplan, och vad som göms i snö...
...kommer fram vid renovering.

Utekök

Kategori: Allmänt

Sommar och semester är för mig lata dagar med sol och bad och att hänga i trädgården eller på altanen tillsammans med goda vänner och familj. Barnen springer runt och leker och doften från grillen börjar sprida sig i trädgården. Något man ser mycket nu är ju så kallade utekök. Det skulle jag vilja ha ett. En mysig plats att samlas kring och laga mat ihop på ljumna sommarkvällar. En arbetsbänk och vattenkran är ju egentligen allt som behövs. Då kan även vi tjejer njuta av den friska luften medan vi fixar sallader och tillbehör då killarna redan sitter bekvämt runt grillen med något gott att dricka i handen. Usch vad könsstereotypt det låter.. haha.. men det är ju så det brukar bli. Finns såklart många fina utekök att inspireras av, här är några jag valt ut.
Visst ser det mysigt ut?

God morgon

Kategori: Allmänt



Svante vaknade ganska tidigt och kändes fortfarande trött efter morgonvällingen, men ville inte somna om i sängen, så det fick bli en liten morgonpromenad. Underbart! Redan varmt ute och förutom lite fågelkvitter och några sommarjobbare på cykel var det tyst och stilla. Härlig start på dagen som idag kommer bestå av sol och bad för mig och barnen. Micke ska slita vidare med betong och grus.
Det är den "jobbfördelningen" vi kommit överens om. Någon måste ju sköta om barnen och det hushållet vi lever i idag, med städ, tvätt, disk, mat osv. Och för oss känns den fördelningen mest logisk. Jag har helt enkelt inte samma kunskap eller fysiska förutsättningarna till att renovera som Micke har. Sen letar jag istället kakel, tapet, färg, golv, inredning etc.Och ibland behöver vi såklart hjälp med barnvakt för att även jag ska kunna jobba praktiskt i huset. Och som tur är har vi fantastiska föräldrar som alltid ställer upp! Det är vi otroligt glada och tacksamma över.

Hoppas ni får en skön dag!

Vårklockor

Kategori: Allmänt

Den här fina tapeten av Josef Frank kommer pryda en vägg på Silvergatan. Kan ni gissa vilken?
www.svenskttenn.se

Handskar på

Kategori: Renovering



Idag är det handskar på för här ska köras skräp till tippen. Blir några vändor dit nu.





Känns lite overkligt idag att vi om bara dryga tre månader ska flytta in. och att allt då ska vara klart. I princip i alla fall...

Trappa

Kategori: Renovering

Jag gillar verkligen trappan i huset! den har en snygg form. Men då allt tidigare har varit träfärgat på bottenplan har den inte kommit till sin rätt tycker jag.
Nu börjar den sakteliga framträda. Vilket jag vill att den ska få göra. Än har vi dock inte bestämt helt hur den kommer se ut Finns ju många roliga och snygga trappor att inspireras av.
regnbågsfärgad trappa
trappa med kakel
allt behöver inte vara i färg..
jo men varför inte? Fortsätter fundera på trappan och säger god natt på er!

Frukost

Kategori: Screentryck

Idag trycker jag mitt "frukost-tryck" medan Micke borrar, sågar och bär betong. Bra arbetsfördelning tycker jag. Trycken ska bli brickor.





Hur svårt kan det vara..?

Kategori: Renovering

Just nu är det badrummet som är i fokus för oss. Och det snurrar i huvudet med duschar, badkar, tvättställ, blandare, högskåp, speglar och belysning. Men absolut svårast är att hitta rätt kakel. Ute efter färgad mosaik men hittar ingen jag vill ha. Antingen blir det för mörkt, för blekt, för blått, för litet, för stort eller helt enkelt för fult. Hur svårt kan det vara att tillverka den där perfekta nyansen?! Eller är det jag som är för kräsen..?



Bara till att leta vidare. Tar tacksamt emot tips.

Nyfunnen vän

Kategori: Allmänt

Hittade en ny vän i trädgården idag.


Lyx

Kategori: Allmänt

är att ha en svåger som precis visat skiss på väggmålningen till Svantes rum, och gjort den helt perfekt! Kommer bli så fint! Han har på något sätt lyckats fånga allt mitt svammel och fattat precis vad vi vill ha. Verkligen lyx! Är ni nyfikna?? Tyvärr, ni får hålla er tills väggen är klar.

Svante kommer vara drygt ett år när vi flyttar och jag ser verkligen fram emot att göra iordning hans rum. Idag står hans grejer bara inställda i ett rum som inte används. Än sover han i vårt sovrum så vi har inte skyndat med att göra iordning något rum till honom. Men han har fått så mycket fina grejer som ska bli kul att få fram lite bättre. Här är några favoriter.


Fantastisk mobil med fordon från faster Linda med familj. Kommer från ett franskt företag vid namn djeco som gör helt underbara saker. Den är svår att fotografera bara, är en meter stor.


Tut tut...


Härligt söta djur och askar. Doppresent från moster Jessica och Fredrik. Köpta på moderna museet.


Tycker även fortfarande om de här som jag målade om när jag väntade Alice. Funkar idag som Svantes garderob.

Hemma igen

Kategori: Allmänt

Nu är vi hemma igen efter några riktigt sköna dagar i Göteborg. Liseberg, slottskogen, fika och grill med fina vänner och en hel del sol och bad har vi bland annat hunnit med. Renoveringen har dock inte tagit semester. Det har gjutits platta i vardagsrummet, golv har sågats upp där det ska isoleras och läggas golvvärme och det har fixats en del med el och vatten.


Platta på plats



Uppsågat golv. Nu ska "bara" bitarna bäras ut...

Hoppas ni får en skön lördag! Klockan är åtta och i solen redan 28 grader! Svalkande bad står på schemat idag.

semester

Kategori: Allmänt

Nu har fam Nyström åkt på semester, blir kanske lite glesare med inlägg här några dagar men vi är snart hemma och röjer på Silvergatan igen.
Önskar er alla en trevlig sommar!

Vitt på svart

Kategori: Allmänt

Nu är äpplena tryckta med vitt på svart. Alltid lika kul att se hur mönstret växer fram när man trycker. Blev faktiskt riktigt nöjd. Det här tyget ska snart omvandlas till brickor och grytunderlägg. Har fått en del förfrågningar på beställningar och känner ni er intresserade av något är det bara att höra av sig. Just brickor och grytunderlägg kommer beställas under v.29 Hoppas ni får en bra dag!

Nytt golv

Kategori: Allmänt

En del av golvet på bottenplan behövde lite extra kärlek märkte vi, så där kommer det gjutas platta. Omkring tre kubik sten är nu på plats som grund. Även klinkerplattorna i hallen är nu ett minne blott. Kommer bli samma golv på hela bottenvåningen, vilket är inte helt bestämt än.






Perfekt Operfekt

Kategori: Allmänt

Jag är ingen trädgårdsmänniska. Tyvärr. Jag älskar att ha en trädgård, älskar att vara i trädgården och uppskattar verkligen fina och mysiga trädgårdar. Men jag har ingen kunskap om det, och har inte haft så stort intresse att skaffa mig kunskap om det heller. Men på Silvergatan är jag riktigt motiverad till att börja försöka lära mig. För i den här trädgården behöver det inte bli perfekt, och det passar mig. Den behöver verkligen rensas upp och en del träd ska tas ner, lite planteringar ska flyttas och sen med tiden har vi såklart större planer och funderingar. Men det kan ändå få kännas lite vildvuxet på sina ställen, det passar liksom perfekt till det här huset.
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 

Inventering

Kategori: Allmänt

Jag har ju tydligen anmält mig till konstnatten som är i september...
ska bli jättekul! Tyvärr smyger det in lite jantelag över det hela, men försöker vifta bort det och bara ha kul istället. Extra roligt är att jag kommer ställa ut tillsammans med syster, svåger och mamma!
Nu ligger mina tryckta tyger utlagda på golvet för inventering. Men det går väl sådär med en niomånaders busunge som också vill vara med.


Boka in sista helgen i sept redan nu för då får ni hälsa på oss på Tidaholms museum.

Grått är flott

Kategori: Allmänt

Vikten av fog

Kategori: Kök

 Var runt i butikerna häromdagen och spanade kakel. På ett ställe hade dem kaklat samma kakel bredvid varandra fast placerat dem olika och med olika fog. Häftigt hur olika utseende och uttryck det ger, trots att det är samma kakelplatta. Man förstår ju vikten av att göra ett medvetet val av fogen!
Det lutar förresten åt det här kaklet i köket...
 
Vilket tycker ni är snyggast?
 
 
 

Kvällsnöjet

Kategori: Renovering

idag blir att skissa badrum ..

Kinto

Kategori: Allmänt

 
Har ni sett vilka underbara muggar?
De kommer från ett japanskt märke vid namn Kinto. Jag blev kär i allihop. Kul också att de varierar i storlek och jättefina även med värmeljus i som prydnad!
 
 
 Var tvungen att kolla in deras hemsida och där fanns mycket fint!
 
Fler underbara muggar / ljuslyktor / vaser
Tekanna med mugg och fat
 
Återförsäljare är band annat www.NK.se och www.tehusetjava.se
Kinto kommer definitivt hamna på kommande önskelistor hos mig!
 
 
 
 

Rött är sött

Kategori: Allmänt



Hittade den här gamla godingen i garaget, får kanske komma upp igen i höst. Passar ju perfekt med mina nya stolar jag fyndade häromdagen.



Jag gillar rött. Här är några favoritet i mitt kök. Högst på listan ligger såklart min fina kitchen aid. Brickan är egen design och ska snart produceras igen till konstnatten i sept. Brödburk från iems och skål marimekko som jag fått av fina vänner.



Hoppas ni har en bra dag!

Brustet Hjärta

Kategori: Kök

Om nu köket är husets hjärta, som jag skrev tidigare, så har nog Silvergatan förtillfället ett brustet hjärta. Stackars villasilvergata, för hej vad det rivs nu!
.
 
 
 
                                                     Så här såg alltså köket ut innan
                                                    Det här kikade fram när vi började riva
 
  Och så här ser det ut idag. Nästan så man börjar undra vad vi gett oss in på när man ser det här ;)
                                                                           God natt!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kök

Kategori: Kök

Finns ju otroligt mycket fina, mysiga och roliga kök när man börjar kolla runt. Här är några som jag fastnat för.
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Husets Hjärta

Kategori: Kök

Det kallas ju ofta köket för, vilket jag kan förstå. Det är ofta här man hänger när man har gäster, tar ett glas vin och lagar mat ihop. Och som småbarnsförälder känns det ju som att man inte gör annat vissa dagar än springer mellan diskbänk och matplats. Vårt nuvarande kök renoverade vi innan vi flyttade in i detta huset, för snart fyra år sen. Här är planlösningen öppen, köksdelen sitter ihop med matplats och vardagsrum/ allrum. På Silvergatan får vi ett separat kök, det känns kul. Dels för att variera matplatserna lite och dels för att det blir ett extra rum att inreda ;)
Så här ser vårt kök ut idag:
 
                                           Vita högblanka luckor och wenge laminatbänkskiva
 
                                                                                  Matplats
 
Det nya köket är ritat och i det stora hela bestämt hur det kommer se ut, men vi suger på den lite...
Hoppas ni har en bra dag!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Barnrum

Kategori: Barnrum

Fortsätter med lite barnrumsinspiration tycker jag. Finns ju så mycket fint på den marknaden idag. Och tänkte tipsa lite om Majvillan, design av Charlotta Sandberg. Jättehärliga barnmönster! Tapeter, textilier och grafiska tryck. Nästa vecka bär det av på semester till Götet och hoppas då hinna med ett besök i deras showroom. Tillsvidare får vi hålla tillgodo med lite bilder.
 
 
 
 
 
Bilder lånade från www.majvillan.se
 
 
 
 
 
 
 

Väggmålning

Kategori: Barnrum

Vår son, Svante, kommer vara dryga året när vi flyttar in och hans rum är jag riktigt nyfiken på. Min syster har nämligen precis gift sig med en superbegåvad bildlärare och konstnär, och han har lovat göra en väggmålning i Svantes rum. Det är ännu inte bestämt vad det kommer bli, men är övertygad om att det kommer bli grymt!! Spana bara in det läckra trädet med robotar han gjort hemma hos dem. Kan verkligen tänka mig något liknande. Andra idéer som dykt upp är: luftballong, cirkustema, hund på skateboard eller något med hans namn. Har ni andra förslag? Tror annars han kommer få ganska fria händer med det projektet, om mitt kontrollbehov fixar det...
 
                                                                 Signerat Fredrik Lindberg

Våga Välja Färg

Kategori: Allmänt

Fortsätter ikväll att fundera på badrummet. Har i eftermiddag kikat runt på kakel och den stora frågan är; våga välja färg eller inte? Älskar verkligen färg men det svåra tycker jag ofta är om den ska appliceras på väggarna eller inte? Ett badrum gör man ju inte om så ofta heller så man vill ju inte tröttna på det för fort... Medan jag klurar vidare på detta bjuds ni på lite inspirationsbilder från badrum där man verkligen vågat välja färg.
 
 
 
 
 
 

Vitt

Kategori: Allmänt

Nu är taken vitmålade. Underbart att se ett färdigt resultat mitt i kaoset!


Har tyvärr inget jättebra kort som visar hur det såg ut före målningen. Men mycket furu var det.


Visst blev det fint?

Badrum

Kategori: Badrum

 
 
Nu är bygget av badrummet igång. Fast det känns extremt långt kvar innan det är klart. Det befintliga badrummet var från början två rum som slagits ihop till ett och gjorts handikappsanpassat. Från början var det ett litet rum med toalett och ett rum med dusch. Men nu ska allt bli nytt, såklart ;) Utanför badrummet ska vi också göra iordning som en slags hall med förvaring.
Efter, eller snarare intill det nya badrummet finns idag en entré ut till innergården. Den här ingången används betydligt mer än den andra så här ska vi fixa iordning vad vi kallar en groventré. Men det får bli ett senare inlägg.
 

                                                                        Badrummet innan rivning
 
                                                    Här kom en yttervägg fram där ett fönster suttit.
 
                                   En något suddig bild på vad som tidigare varit ett badrum
 
                                          .
Men det är som sagt en del att göra innan badrummet står klart... som t ex att välja kakel, klinkers, inredning, dusch, badkar, färger och planlösning! ;)
 
 
 
 
 

Husesyn 2

Kategori: Renovering

Vi fortsätter gå husesyn tycker jag och går en trappa upp. Här finns ett stort allrum som jag älskar! Tre sovrum och en liten toalett. Från allrummet finns utgång till en balkong.Sovrummen är små men det får vi liksom bara köpa, finns ju lite andra ytor i huset...


Allrum som efter renoveringen på sextiotalet byggdes ut så idag kan man gå runt trappan och den öppna spisen.


Allrum, andra sidan om trappan.


Allrum med stora fönster mot innergården



Barnrummen rakt fram när man kommer upp. Flickrum till höger, pojkrum till vänster och därefter föräldrarum.Till höger om flickrummet ligger en liten toalett.