villasilvergata.blogg.se

Byggdamm tapetval färgfrossa trädgårdstrix

Jag har visst en blogg...

Kategori: Allmänt

Ska erkänna att jag faktiskt glömt av bloggen ett tag. Förträngt kanske andra skulle kalla det. Jag har helt enkelt varken haft tid eller motivation till att uppdatera. Dock ser jag ju att jag har en trogen skara besökare som trots total stiltje här på bloggen ändå hänger i och besöker mig. Det är jag såklart jätteglad för!

Frågan är vad som hänt här hemma på villasilvergatan sen sist... det största projektet är helt klart renovering av konsthallen som fått sig en total makeover. Vi har bytt fönster, bytt tak, målat, tapetserat, spikat träpanel och lagt golv. Vi kommer använda konsthallen som hobbyrum/ lekrum / matsal / festrum / uterum.. Många funktioner som ska samsas i ett och samma rum. Man vill ha en skön sittgrupp att hänga i men för övrigt viktigt med så stor tom golvyta som möjligt, för lek och bus. När det vankas fest eller middag ska det vara enkelt att plocka fram lite bord och duka upp till långbord. Och det är precis vad vi ska göra imorgon när vi ska fira julaftonskväll där, som det gjorts så många gånger tidigare.

 

 En förebild på hur rummet såg ut innan vi flyttade in.
 
 Det har dragits el och isolerats. Väggen till det bakomliggande rummet som förr användes som tavelförråd har rivits.
 
Väggar har skivats, tak har isolerats och befintlig träpanel målats vitt.
 
Sedan började det spikas tak.
 
Det reglades upp en ny vägg som avskiljare mellan konsthallen och rummet bakom, som för övrigt är vårt pågående projekt just nu. Spotlights i taket har även installerats.
Det spikades träpanel och gipsades väggar.
Träpanel målades brun.
 
Den andra kortsidan målades svart med griffelfärg.
 
Långsidan tapetserades med vad som skulle se ut som betong. Det resultatet kan jag ju inte påstå att det kanske blev och kan inte heller påstå att jag var supernöjd när det var nytapetserat...
Men med lister, foder, golv och lite möbler blev det tillslut bra! Golvet är en mörkgrå heltäckningsmatta.
Griffelväggen uppskattades verkligen av barnen...
...och av mamman. =)

Nu vill jag önska er alla en riktigt god jul!!!