villasilvergata.blogg.se

Byggdamm tapetval färgfrossa trädgårdstrix

Nytt tyg till gammal stol.

Kategori: Allmänt

Tryckte lite tyg häromdagen som jag sedan klätt om en stolsdyna med. Härligt med snabba resultat!



Pimpat hus.

Kategori: Allmänt

Kvällens pyssel blev att pimpa till ett trähus som ska sättas upp i Alice rum. Papper och tapeter är bra till mycket!



Love is in the air!

Kategori: Allmänt

Oj, vilken kväll vi fick vara med om igår när min barndomsvän, Marie, gifte sig med sin Mathias. Vi hade blivit inbjudna till hotell Billingehus i Skövde i tron om att Marie hade ordnat en överraskningsfest till Mathias för att fira hans trettiofemårsdag. När vi står allihop och väntar på "födelsedagsbarnet" hörs plötsligt bröllopsmarchen, det blev gåshud över hela kroppen och tårarna var omöjliga att hålla tillbaka. Så fina! Nu vet även jag och Micke hur det känns att bli överraskad, för vi utsatte ju själva våra gäster på Svantes dop för samma upplevelse. Och vårt bröllop, den 1/12-12, kom att bli det första av inte mindre än sex bröllop på tretton månader! Sex fantastiska bröllop, helt olika varandra, magiska var och en på sitt sätt.
 
Vårt tillsammans med Svantes dop. Med familj och närmsta vänner. Överraskningsfest med middag och dans. Gnistrande snö som hämtat ur en Disneyfilm.

En dryg månad senare var det dags för finaste svägerskan, Linda att få sin Henric. Vackert vinterbröllop. Vintagestil, massa ljus, facklor, härlig stämning och dans långt in på småtimmarna.

Nästa bröllop ägde rum i midsommarhelgen. Mellan finaste syster, Jessica och min svåger Fredrik. Alice i underlandet tema, färgglatt, kärleksfullt, ljuvlig bröllopsdans och många skratt!

Nästa vigsel stod mellan nästa Jessica och Fredrik. I tropisk hetta sa de sitt ja under en vacker utomhus ceremoni. Avslappnad familjefest på "rännet" med hemlagad, underbar buffé.

Samma månad ägde även nästa bröllop rum. Malin och Jonas hade även dem en fantastisk vigsel utomhus. Avslappnat, mysigt, hemlagat, dans på terassen fram till småtimmarna och massor med popcorn.

Och det sjätte bröllopet inom tretton månader ägde alltså rum igårkväll. Överraskad och extremt glad när Marie och Mathias blev herr och fru Lyckfors. Enkelt, vackert, personligt, dans till trubadur och en sagolik brudnäbb.
 
Ja, vad kan man säga? Love is in the air. Undrar vad 2014 kommer erbjuda för överraskningar...?
 

Littlephant + bemz = sant.

Kategori: Allmänt

Bemz är företaget som säljer bland annat överdrag till Ikeamöbler och deras senaste gästdesigner är härliga Littlephant. Så har du en gammal ikeasoffa hemma du börjar tröttna på finns inom kort möjligheten att pigga upp den med Littlephants underbara mönster!
 
 

Helg med ups and downs.

Kategori: Allmänt

Ja, den här helgen har bestått av både toppar och dalar skulle man kunna säga. Den inleddes med pulkaåkning och varm choklad, lördagen bestod av en efterlängtad tripp till Ikea men avslutades dessvärre med magsjuka. Blä och fy! Däckad i över ett dygn men än så länge ingen annan i familjen som åkt på det. Så håller alla sig friska detta dygnet är vi tillbaka på spåret imorgon igen och kan fortsätta lillemans inskolning på dagis.
 
Men tillbaka till helgens höjdpunkt istället, lördagens shopping! Det inhandlades lite av varje på Ikea. Bland annat lite dylikt till kontorshörnan och hyllor till Alice rum samt den här klämspoten jag skrev om i förra inlägget och mattan "Lappljunga Ruta" till vardagsrummet uppe.
 
Jag känner att inredningen värker fram sakta men säkert här hemma. Blir lite frustrerad emellanåt på provisoriska lösningar och att det ännu inte är som jag vill ha det, men kanske inte så konstigt heller med tanke på att vi faktiskt bara bott i villasilvergata dryga 2 månader. Lätt att glömma det, för det känns betydligt längre! Och om man tänker på hur länge vi tänkt bo här känns det ju inte direkt stressfullt längre.
Nu håller vi tummar och tår för att resten av familjen ska få hålla sig friska!

Klämkäck belysning.

Kategori: Allmänt

Vi har ju valt att enbart ha lådor i köket och inga väggskåp, men vid en arbetsbänk har vi tänkt sätta något men ville bo in oss lite först innan vi tog ett beslut. Vi har valt mellan väggskåp, bänkfasta vitrinskåp eller öppna hyllor. Det blir det sistnämnda. Så nu ska det inhandlas hyllplan och konsoller och jag funderar även på någon form av belysning. Är inne på en klämspot som helt enkelt kläms fast på hyllplanet. Har hittat några olika varianter.
 
Artelleriet.
 
 
 
Granit.
 
 
Ikea..
 
House doctor.
 
 
 
 
 
 
Jag är även mycket förtjust i serien Ranarp från Ikea, där den här klämspoten ingår. Passar nog dock inte i köket, men kanske någon annanstans... Serien innehåller även taklampa, arbetslampa och golvlampa. Taklampan har jag redan testat till köket men blev tyvärr inte bra, men golvlampan kanske skulle kunna funka som läslampa till någon av sofforna. Ska till Ikea imorgon så då får jag spana in den live.
 

Trevlig helg!
 

Dagens fynd.

Kategori: Allmänt



Netto levererar återigen.

Tavla, kuddar och inskolningsvecka.

Kategori: Allmänt

Tavla och nya kuddar på plats i vardagsrummet.





Denna veckan har inskolningen börjat för lilleman på dagis och imorgon är det redan dags att lämna honom själv några timmar. Känns lite i mammahjärtat måste jag erkänna. Men han kommer förmodligen ha jättekul och inte alls hinna sakna sin lilla mor. Galet hur fort tiden går bara! Nästa vecka är min föräldraledighet över. Då väntar jobb igen, vilket ändå känns kul. Och skönt med lite vardagsrutiner igen.
Men dem växer så fort bara, dem små liven...



LYXLÖRDAG

Kategori: Allmänt

 
Det här soffbordet har jag beställt idag från www.rum21.se Tanken är att ha det ihop med soffan uppe, så nu hoppas vi att det blir bra.
 
Nu ska jag hoppa in i duschen för ikväll ska jag och Micke bli utbjudna på restaurang och bio av syster och svåger. Trerätters och Hobbit 2 väntar oss. Lyx för småbarnsföräldrar! Äta god mat i lugn och ro, tillsammans utan stress och bio var ju evigheter sen sist. Men bäst att ladda med en stor godispåse för min del så jag inte somnar... har ju hänt förr, om man säger så.
 
 
 

 
 

Elvakaffe med dumsurf.

Kategori: Allmänt

Stora kickan är på dagis, lilleman sover, make jobbar och jag är lycklig över att äntligen ha fungerande internet i villa silvergata. Så nu tänker jag blunda för tvätt och disk en stund och unna mig elvakaffe med dumsurf!



Klick klick.

Kategori: Allmänt

Igår klickade jag hem lite grejer från H&M. Tycker dem verkligen har lyckats med sin hemavdelning. Därifrån blev det några kuddar som jag hoppas ska matcha den gula spaljen fint. Blev även några helvita som jag tänkt trycka själv på.





Alice fick välja ett badlakan och valde, inte helt otippat, ett med en häst på. Hon fick även en dans/gympadräkt.





Klick klick säger det bara också är det i nästa stund på väg hem till sig. Toppen för oss i småstäder med begränsat shoppingutbud. Nu inväntas bara en smsavi om att paketet går att hämta hos närmsta postombud.

Happy new year!

Kategori: Allmänt

Hoppas ni alla firade in det nya året på ett förträffligt sätt och att de första dagarna på 2014 har varit lugna och sköna.
Vi hade ju nyårsfest hemma hos oss i villasilvergata. 25 st var vi som skålade in det nya året. Eller nja, 24 rättare sagt för Svante sov ju på tolvslaget. Det bjöds på drinkar i pimpade barnmatsburkar, trerätters, skumpa, raketer, musik, dans, snask och snacks. Långbord stod uppdukat i konsthallen och vi hade gjort vårt yttersta för att få det så mysigt som möjligt. Tyvärr är jag ju ingen vidare fotograf så mysfaktorn går inte riktigt fram på bilderna, men här kommer ändå lite foton från kvällen.
 
( Lyx är att ha en svägerska som är frisör! )

Tavlor.

Kategori: Allmänt

I hallen utanför badrummet har vi nu fått upp lite tavlor. På en vägg fotografier på barnen som fotograf Kasa Thoren tagit och på en annan vägg en målning gjord av Fredrik Lindberg. Motivet är Optimus (not so in his) prime från Transformers.









Julsakerna är sedan ett par dagar nerpackade i sina lådor igen så nu gror det inredningsideer i huvudet. Främst är det vardagsrummet uppe som behöver fixas till. Nu är det bara en salig blandning av diverse möbler och tillfälliga lösningar. Gaaahhh skriker hela mitt jag men försöker kontrollera mig och inte stressa upp. Vi ska ju bo här ett tag så ingen anledning att stressa. Men svårt ibland när man så gärna vill få allt klart och visualisera sina visioner.

Snart är julen över på riktigt. Om en vecka börjar lilleman förskola och veckan därpå börjar jag jobba igen. Vilket känns kul. Och skönt med lite rutiner och vardag igen. Men sjutton vad fort den här föräldraledigheten har gått!

Hoppas ni fått en bra start på det nya året.